Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
denis
Nový příspěvek
od denis » 12 črc 2017 15:26
Pokud si koupím maso u řezníka a tvrdí že je čerstvé, jak dlouho může být staré než se dostane na řeznický pult? Třeba bůček? Je možné že je ráno prase poraženo a za několik hodin je v prodeji? Nebo jak dlouho to trvá?
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 12 črc 2017 15:42
Ještě týden po zabití se maso považuje za čerstvé. Nikde nekoupíš maso z kusu, který byl ráno poražený a odpoledne visel v prodejně na háku.
-
denis
Nový příspěvek
od denis » 12 črc 2017 15:51
Takže jestli to dobře chápu, když řekne řezník máme čerstvé maso tak to neznamená že bylo ráno ještě živé. To právě mě vrtalo hlavou jak asi staré tak je. Každopádně díky za odpověď
-
Matěj Trdelka
- člen
- Příspěvků 566
- Registrován 06 čer 2017 11:20
Nový příspěvek
od Matěj Trdelka » 12 črc 2017 15:53
Mudr.Lant je přes maso odborník, tomu věř. Nikdo z nás nemá zkušenosti s masem jako on.
Vím že se říká že se nechá maso vyvěsit třeba několik dní, jinak by prý bylo tvrdé a tak. Potom prý chutná líp.
-
-
- 4 Příspěvků
- 1205 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od dabač
04 led 2017 17:12
-
-
- 2 Příspěvků
- 1191 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
11 zář 2017 16:16
-
-
- 1 Příspěvků
- 1023 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
31 srp 2018 17:57
-
-
- 2 Příspěvků
- 1575 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Andy
26 úno 2016 09:04
-
-
- 3 Příspěvků
- 3618 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jitule
16 čer 2017 17:50