Jak krájet měkká přezrálá rajčata na kolečka?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Alenka

Jak krájet měkká přezrálá rajčata na kolečka?

Nový příspěvek od Alenka » 30 čer 2018 17:57

Rajče je měkké, ale slupka tuhá. Vždycky se mi rozteče, nebo vystříkne na tričko. :)




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 30 čer 2018 18:00

Potřebuješ ostrý nůž...
;)
To je celé.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 30 čer 2018 18:34

Používám zubatý nůž.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 30 čer 2018 19:38

Mudr.Lant Používám zubatý nůž.
Fuj.
:lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 01 črc 2018 09:18

mowla Fuj.
:lol:
Tak za prvé, v gastronomii se fuj neříká, snad jen vlastnímu kuchtění. :-t
Za druhé, říká ti něco Victorinox?


dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 01 črc 2018 09:34

Protože hospodyňka nemá v kuchyni nůž který je jak břitva tak jak doporučuje doktr.Ale já používám na krájení rajčat nůž který má na boční straně jemné vroubkování.Na rajče to nemá chybu.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 01 črc 2018 09:36

Mudr.Lant Tak za prvé, v gastronomii se fuj neříká, snad jen vlastnímu kuchtění. :-t
Za druhé, říká ti něco Victorinox?
;)
"fuj" - škubání rajčat zubatým nožem - odsuzuju zbytečné poškozování suroviny, ne chuť...
Victorinox - ano - ale i s Victorinoxem je trhání rajčat zubatým ostřím barbarstvím...
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 01 črc 2018 09:40

dabač Protože hospodyňka nemá v kuchyni nůž který je jak břitva tak jak doporučuje doktr.Ale já používám na krájení rajčat nůž který má na boční straně jemné vroubkování.Na rajče to nemá chybu.
I já mám takový nůž s jemným vroubkováním a je od firmy Victorinox: https://www.hanibal.cz/18529-large_defa ... hynsky.jpg

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 01 črc 2018 09:56

Já tyto nože kdysi koupil za babku.Je to sice nerez ale je to takové bláto.vyrobeno v Číně.To drážkování na rajčata to nemá chybu.Opravdu stačí na ně levná kudla.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 01 črc 2018 10:03

mowla ;)
"fuj" - škubání rajčat zubatým nožem - odsuzuju zbytečné poškozování suroviny, ne chuť...
Victorinox - ano - ale i s Victorinoxem je trhání rajčat zubatým ostřím barbarstvím...
;)
Kup si ten nůž...a budeš s nim řezat i podrážky. Kdo nezkusil, nevěří. Koukni na dabačovou odpověď.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 01 črc 2018 10:10

Mudr.Lant Kup si ten nůž...a budeš s nim řezat i podrážky. Kdo nezkusil, nevěří. Koukni na dabačovou odpověď.
Na podrážky mám jiné...
;)
V kychyni se mi ponejvíce vyskytují Mikov (nikoli drahé, přesto slušné nože), pak BergHOFF a WMF. Ale 'kupodivu' mi velmi dobře slouží i filetovací nůž z IKEA...
Všechny stačí jednou za čas dobře naostřit...
:lol:

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 01 črc 2018 10:10

Mudr.Lant Kup si ten nůž...a budeš s nim řezat i podrážky. Kdo nezkusil, nevěří. Koukni na dabačovou odpověď.
Na podrážky mám jiné...
;)
V kychyni se mi ponejvíce vyskytují Mikov (nikoli drahé, přesto slušné nože), pak BergHOFF a WMF. Ale 'kupodivu' mi velmi dobře slouží i filetovací nůž z IKEA...
Všechny stačí jednou za čas dobře naostřit...
:lol:

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 01 črc 2018 10:10

Mudr.Lant Kup si ten nůž...a budeš s nim řezat i podrážky. Kdo nezkusil, nevěří. Koukni na dabačovou odpověď.
Na podrážky mám jiné...
;)
V kychyni se mi ponejvíce vyskytují Mikov (nikoli drahé, přesto slušné nože), pak BergHOFF a WMF. Ale 'kupodivu' mi velmi dobře slouží i filetovací nůž z IKEA...
Všechny stačí jednou za čas dobře naostřit...
:lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 01 črc 2018 10:13

mowla Na podrážky mám jiné...
;)
V kychyni se mi ponejvíce vyskytují Mikov (nikoli drahé, přesto slušné nože), pak BergHOFF a WMF. Ale 'kupodivu' mi velmi dobře slouží i filetovací nůž z IKEA...
Všechny stačí jednou za čas dobře naostřit...
:lol:
... a ten můj na rajčata je bez údržbový, stačí otřít šťávu z tomata.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek