Proč není světlé pečivo zdravé?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
santiago

Proč není světlé pečivo zdravé?

Nový příspěvek od santiago » 28 zář 2016 10:15

Proč nejsou světlé rohlíky zdravé ale celozrnné ano?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.




Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 28 zář 2016 13:15

Není přímo nezdravé, snad jen pro alergiky a celiaky, protože obsahuje lepek. Ale je pro tělo zbytečné, neobsahuje žádné důležité látky a vede k tloustnutí. Je z bílé mouky a ta se vyrábí jen ze středů zrn, neobsahuje tedy téměř žádnou vlákninu, ani minerály, zato je plné soli. Prostě naše tělo ho nepotřebuje.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 28 zář 2016 19:04

Ona otázka je trochu zavádějící.Pekaři ví že lide jsou přesvědčeni že tmavé je zdravé.No a proto se pečivo vesele přibarví karamelem a všichni jsou spokojeni.Nemluvím o celozrnném pečivu.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek