Jak udělat z trávníku záhon

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Dobrý Karel

Jak udělat z trávníku záhon

Nový příspěvek od Dobrý Karel » 09 lis 2016 15:04

Rozhodl jsem se udělat z části trávníku záhon. Jaký postup by byl nejlepší? Napadlo mi teď na podzim trávu zarýt krumpáčem do země. Jak byste postupovali vy je to dobrý nápad? Příští rok už bych chtěl něco zasadit ředkvičky cibuli a tak.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 09 lis 2016 16:19

Já bych použila rýč a drny trávy obrátila kořeny vzhůru. Je dobré drny ještě rýčem narušit. Když to uděláš ještě teď na podzim, budeš mít v záhonu i zelené hnojení.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 09 lis 2016 16:22

I já začínal na pozemku. kde byla pouze tráva. Nejdříve jsem strhl drn, který se odstranil, použil rotavátor, aby se zemina narušila natolik, aby bylo možné udělat záhony.

Foto je moje!

Dobrý Karel

Nový příspěvek od Dobrý Karel » 09 lis 2016 16:39

Děkuji za fotečky, nějak takto to myslím. Kde seženu ten rotavátor? To budou mít v půjčovně zahradní techniky ne? Zřejmě to dost usnadní práci.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 09 lis 2016 16:52

Ten rotavátor je velmi dobrý pomocník. Když jsem letos zapracoval koňský hnůj do zeminy, byla to otázka několika minut s minimální spotřebou paliva. Určitě je je půjčovna zahradního nářadí ve tvém okolí. Jen je třeba si ji vyhledat.

Dobrý Karel

Nový příspěvek od Dobrý Karel » 09 lis 2016 17:25

Mám jednu půjčovnu zahradní techniky kousek od baráku zítra se tam zastavím. Díky za dobrý tip jak si usnadnit práci.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek