Trikolora paprik, mají všechny stejné vitamíny?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Gorkij

Trikolora paprik, mají všechny stejné vitamíny?

Nový příspěvek od Gorkij » 06 pro 2016 09:28

Kupuji si trikoloru papriky zelenou červenou a žlutou. Myslíte že mají všechny tři stejné vitamíny a minerály nebo se to liší podle barvy?

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 06 pro 2016 09:37

Všechny papriky (trikolora) mají stejné vitamíny, ale jinou chuť.

Iva28

Nový příspěvek od Iva28 » 06 pro 2016 09:44

Ve škole nás učitelka učila že čím má paprika tmavší barvu tím je zdravější. Rudá červená paprika je prý nejzdravější. Od té doby kupuji vždy červenou papriku místo žluté.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 06 pro 2016 09:47

U paprik je v každé barvě jiné množství vitamínů. V červené se skrývá nejvíc vitamínu A, ve žluté zase vitaminu E a v zelené je nejdůležitější kyselina listová. Vitamín C je všech. Když koupíš papriku trikolor, máš vitamíny namíchané.

Gorkij

Nový příspěvek od Gorkij » 06 pro 2016 10:01

Takže když si udělám salát ze všech tří, je to ideální. :lol:

Čertík
člen
Příspěvků 2691
Registrován 20 úno 2016 08:35

Nový příspěvek od Čertík » 06 pro 2016 10:04

Tak dávám do salátu několik druhů paprik. Má to i tu výhodu že to pěkně vypadá barevně.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 06 pro 2016 13:40

Tak vidíš Ann, aspoň umřu vzdělanější. Nenapadlo mne, že je rozdíl v barvách, ale pravdou je, že mi ta zelená paprika chutná jako hrachové lusky.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 06 pro 2016 15:19

Mudr.Lante, já se sem chodím vzdělávat od moudřejších kolegů, ale umřít se zatím nechystám. :lol:
Mám radši tu červenou, když už zelenou tak normální slovenskou. Žlutá mně moc neláká. Trikolor balení nekupuji.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek