složení výrobků u řezníka

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Capíková

složení výrobků u řezníka

Nový příspěvek od Capíková » 04 led 2017 08:48

Má řezník vůbec nějaké limity? Nebo si může dělat výrobky jaké chce? Dneska jsem koupila tlačenku, ta je tvrdá že nejde ukrojit a místo masa jsou tam jen nějaké flaxy. Párek ten nejde jíst jaké je to bláto, jako bych kousala do těsta a né do masa. To si opravdu může každý řezník dělat co chce a nikdo to nekontroluje? Ještě jsem koupila vinnou klobásu a ta je přesolená že nejde prostě jíst. Pěkně jsem na něj naštvaná, nákup celkem za 150 kč a je to na nic -:u .




Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 04 led 2017 09:51

Prozraď nám tady a i všude jinde kde to půjde, od koho jsi to koupila. Když to u něj nikdo kupovat nebude, nebude ty blafy ani prodávat. Jeho výrobky musí splňovat hygienické normy, ale co nich má dát, tak to mu asi nikdo nařídit nemůže. Zřejmě se snaží vyrábět co nejlevněji.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 04 led 2017 10:15

Ano, i řezník má limity, levně vyrobit a draze prodat je jeden z nich. Jinak jak píše Ann.

Sandra

Nový příspěvek od Sandra » 04 led 2017 10:28

K těm přesoleným věcem. Sůl je smozřejmě dobrý konzervant a klobásky pak déle vydrží. Není to že by řezníkovi ujela ruka se solí. Zřejmě už maso nemuselo být nejlepší a potřebuje aby dlouho vydrželo.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 04 led 2017 17:12

Problém je v tom že po roce 89, byly zrušeny státní normy a tak si tam v podstatě výrobce nacpe co chce.Jsou ale ještě tací co nechtějí býti milionáři za každou cenu a své výrobky mají kvalitní.A na své řemeslo jsou patřičně hrdí.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek