Musí se zubař koupit veškeré vybavení ordinace?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Tomas

Musí se zubař koupit veškeré vybavení ordinace?

Nový příspěvek od Tomas » 28 bře 2017 13:45

Myslíte že zubař má veškeré vybavení ordinace koupený z vlastních peněz? Kde má na to začínající zubař vzít? To pohodlné zvedací křeslo a veškeré vrtačky a další nástroje jako rentgen atd.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 13:48

Pochopitelně, že musí. A nějaké peníze samozřejmě mít musí, ale většinu koupí díky svému podnikatelskému záměru na úvěr, leasing apod. To potom normálně splácí.

Paulie
člen
Příspěvků 1535
Registrován 16 úno 2016 08:21

Nový příspěvek od Paulie » 28 bře 2017 15:25

To už je riziko podnikání. Vezme si na úvěr vybavení ordinace a doufá že k němu začnou chodit lidé na ošetření. Pokud se mu to nerozběhne, prodá vybavení ordinace pod cenou jinému zubaři který bude začínat.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 15:29

Šikovný zubař v Česku nemůže mít problém s tím, aby se uchytil. Znám několik lidí, kteří naopak marně shání zubaře, který by si je vzal do stavu :lol:

Paulie
člen
Příspěvků 1535
Registrován 16 úno 2016 08:21

Nový příspěvek od Paulie » 28 bře 2017 15:39

To je pravda. Psal jsem to z toho důvodu že jeden zubař u nás šel do důchodu a od té doby nemůže někoho sehnat kdo by do ordinace šel. Nejspíš to teď bude muset prodat pod cenou, zatím se ale nikdo nehrne.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 15:56

A víš proč? Protože chce peníze v hotovosti. A to mu žádný začínající zubař nedá. Kdyby to vzal přes úvěr/leasing, měl by usnadněnou práci ;)
Že to sám na splátky dát nechce, tak tomu se nedivím. Jestli šel do důchodu, tak si to chce užít a ne čekat, jestli mu dojde splátka, aby měl na oběd a na večeři :lol:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2017 16:06

Už jsem tady řešil, kde sehnat zubního lékaře, když ta moje lékařka šla do důchodu. Měla moderně vybavenou ordinaci, ale ještě nenašla nástupce. Já lékaře sehnal až 25 km vzdáleném městě a to ještě se musel syn přimluvit.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 16:09

Toho se bojím i já.
Sice jezdíme skoro 60km, ale je to kamarádka a ze své zkušenosti neznám šikovnější. Sice se nechystá skončit, ale přece jen je jí 63 let a nikdo neví, co se může stát. A pak jsem já i moje žena v pr..., no, řiti :cry:

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2017 16:12

Hlavně, že byly pravidelně prováděné srážky na zdravotní pojištění. Sakra, kam jsme se to dostali. :shock:

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 16:13

No vidíš, a za chvíli se zdravotní pojištění snad zubařů ani týkat nebude a budeme si vše platit sami :-/n

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 28 bře 2017 16:18

Já už mám tu výhodu, že díky úrazům a špatné údržbě, mi zůstalo několik zubů, nutných k přichycení náhrady nemusím až tak platit, ale manželka si má připravit nejméně 10.000. I-:(

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 28 bře 2017 16:21

Hele, to nestojí za řeč, to je tak na dva zuby :lol:
Dobře, budu při zemi: Na tři. Ale dál už nepůjdu. Já i manželka máme každý jeden zub po cca 3.500,-Kč. :-/nPoznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Acema a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek