Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Paulie
- člen
- Příspěvků 1535
- Registrován 16 úno 2016 08:21
Nový příspěvek
od Paulie » 28 bře 2017 17:18
Určitě to znáte že naložíte utopence a druhý den už ochutnáváte. Alespoň u nás to tak je. Nevydrží naložené déle než 3 dny. To je zavřete někam do trezoru aby vydržely tři týdny? Taky bych rád ochutnal utopence po třech týdnech ale chuť je silnější než já. Přiznám se že déle než 4 dny jsem utopence nedokázal uchovat.
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 28 bře 2017 17:21
Jó, to je o vůli. Jinak nevím, jak to řešit. U nás utopenci bez problémů 14 dní vydrží, protože víme, že ta chuť je pak někde úplně jinde
-
Paulie
- člen
- Příspěvků 1535
- Registrován 16 úno 2016 08:21
Nový příspěvek
od Paulie » 28 bře 2017 17:26
Tak to to musím vydržet. Bohužel jsem nikdy ještě je tak proleželé utopence neochutnal. Zítra je naložím a pak napíšu jak dlouho mě to vydrželo.
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 28 bře 2017 17:29
Nejlépe naložit a pak na 14 dní vypadnout z domova (pokud to jen trochu jde). Pak tě to nebude dráždit
-
Paulie
- člen
- Příspěvků 1535
- Registrován 16 úno 2016 08:21
Nový příspěvek
od Paulie » 28 bře 2017 17:38
A těch 14 dní je necháte v lednici nebo v místnosti při pokojové teplotě?
Protože v lednici ztuhnou. A v pokojové teplotě bych se ale zase bál že se zkazí.
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 28 bře 2017 17:41
Při pokojové teplotě. Utopenci v kyselém (octovém) nálevu nemají moc šancí se zkazit
Naopak v lednici se nerozleží. Chlad konzervuje stávající stav, a to u utopenců není to pravé ořechové
Ale ta sklenice by měla být hermeticky uzavřená (zavařovačka s víčkem na závit).
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 28 bře 2017 17:44
Těším se za 14 dní a doufám, že mě nepřizabiješ
-
Martin
Nový příspěvek
od Martin » 28 bře 2017 17:45
Dobrý den. Můžu se také na něco zeptat? Ten nálev na utopence necháváte převařit nebo je to jen ocet, voda a koření za studena smíchané?
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 28 bře 2017 17:46
V hospodách stála láhev s utopenci permanentně a nejlepší byly ze dna. :)
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 28 bře 2017 17:48
Martin Dobrý den. Můžu se také na něco zeptat? Ten nálev na utopence necháváte převařit nebo je to jen ocet, voda a koření za studena smíchané?
Vodu převařit se všemi ingrediencemi, jinak nedosáhneš všehochuti z koření.
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 28 bře 2017 17:49
Raději vařený. Na konkrétní návod doporučuji Gůgla, protože naše utopence dělá kamarád a já přesný návod neznám, jen vím, že ho vaří. A taky vím, že tam cpe spoustu přísad, ale až do uvařeného láku. Ty přísady jsou např. celý pepř, feferony, křen, cibule apod.
-
Martin
Nový příspěvek
od Martin » 28 bře 2017 17:52
A zalít utopence až po vychladnutí nálevu nebo horkým?
-
Paulie
- člen
- Příspěvků 1535
- Registrován 16 úno 2016 08:21
Nový příspěvek
od Paulie » 28 bře 2017 17:53
Podle mě až po vychladnutí. Jinak spekáčky pustí tuk. Počkej ale raději na odpověď někoho dalšího.
-
Paulie
- člen
- Příspěvků 1535
- Registrován 16 úno 2016 08:21
Nový příspěvek
od Paulie » 28 bře 2017 17:55
satam Zásadně po vychladnutí.
Byl si rychlejší než jsem to napsal.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 28 bře 2017 17:56
Každý lák, kde se používá různé koření se má převařit a tak zničit případné bakterie. Dělám to jak u láku k uzení, tak třeba i k utopencům.
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 28 bře 2017 17:57
Promiň
PS: to je pro Paulie!
Naposledy upravil(a)
satam dne 28 bře 2017 17:58, celkem upraveno 1 x.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 28 bře 2017 17:57
Horkým lákem můžeš způsobit prasknutí sklenice.
-
Jarda65
- člen
- Příspěvků 10
- Registrován 29 bře 2017 09:45
Nový příspěvek
od Jarda65 » 29 bře 2017 09:53
Schoval bych to někam kde na ně není tolik videt
-
Martin
Nový příspěvek
od Martin » 28 srp 2017 16:16
Martin Dobrý den. Můžu se také na něco zeptat? Ten nálev na utopence necháváte převařit nebo je to jen ocet, voda a koření za studena smíchané?
Správně by se nálev měl převařit.
-
-
- 2 Příspěvků
- 1205 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od stařík
12 bře 2016 20:28
-
-
- 4 Příspěvků
- 1398 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
19 pro 2016 10:02
-
-
- 6 Příspěvků
- 1414 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
06 zář 2017 16:41
-
-
- 3 Příspěvků
- 761 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Danuše
11 říj 2017 10:52
-
-
- 2 Příspěvků
- 641 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od dabač
12 črc 2018 15:18