Co změnit na poradně?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 30 bře 2017 12:45

Satame, nevěřím že v dnešní době lidé neumí použít vyhledávač. To umí už i malé děti.

Anonym

Nový příspěvek od Anonym » 30 bře 2017 12:46

satam Stačí si uvědomit, že je pořád moře lidí, kteří nemají ponětí o tom, že existují nějaké vyhledávače (Google, Yahoo, Bing, Seznam)
A jak by se dostali na tuto poradnu? :lol:

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 30 bře 2017 12:47

Paulie A nešlo by se domluvit jako normální lidi? Není to tak těžký
Paulie to je nejrozumnější nápad. Jenže já to zkusila. Dvěma novým co přišli a začali sem mrskat jeden odkaz za druhým a fotky stažené z internetu, jsem se pokusila vysvětlit, že i když se to jinde dělá, my to tak neděláme. Mám z nich nepřátele. :( Beru jim volnost, chtějí zábavné fórum. Teď narážím na poznámky u kterých sice není jméno komu patří, ale jednoznačně jsem to já. Nelíbí se mi takové prostředí, proč si mám kazit náladu uštěpačnou poznámkou, proti které se nemůžu bránit. :(
Upozornit je na nevhodné chování je tedy může jenom admin. Ten ale také nemůže celý den sledovat co se tady děje, proto máme tu možnost nahlásit příspěvek, posoudí ho a buď nechá, nebo vymaže. Mě se líbí tvůj nápad s jednodenním a později týdenním banem. To lidi nejlépe poučí.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 30 bře 2017 13:14

Ann Satame, nevěřím že v dnešní době lidé neumí použít vyhledávač. To umí už i malé děti.
Ann, klidně tomu věř. Jinak bych si musel myslet, že 90% tazatelů si z nás dělá srandu, protože vyhledání odpovědi na jejich mnohdy triviální otázky trvá pár vteřin, určitě méně, než kolik stráví napsáním otázky. Ale z vlastní zkušenosti mohu říci, že znám hodně lidí, kteří ví, že vyhledávače existují, ale ti lidé nejsou schopni vložit do vyhledávače vhodná slova a tudíž ani najít odpověď na svůj problém.
A k problému nepřítele: Bohužel nechceš pochopit a už asi nepochopíš, že nejsem tvůj nepřítel. Na poradně na tebe reaguji naprosto stejně, jako na ostatní a pokud se ti někdy zdá, že v mé odpovědi vidíš narážku na sebe, je mi to líto, ale opět je to jen problém tvůj, že leckde vidíš něco, co tam není. Nakonec jsem ti zatím psal vše na rovinu a i teď tak činím. Tvého nepřítele ze mě děláš jen ty, já jsem jím nikdy nebyl. A ke svým nepřátelům se chovám úplně jinak ;)

Admin 24poradna.eu
člen
Příspěvků 169
Registrován 12 úno 2016 08:17

Nový příspěvek od Admin 24poradna.eu » 30 bře 2017 14:55

Nechám toto téma připnuté do neděle. Pak si přečtu jednotlivé příspěvky a vyjádřím se. Něco vymyslíme.

Jenom k těm odkazům chci napsat:
Každý kdo dělal nebo dělá weby a zajímá se o to trochu víc, ví že existuje takzvaná SEO optimalizace webu. Jednoduše řečeno je to hodnocení které dává vyhledávač každému webu jiné. Čím vyšší hodnocení web u vyhledávače má, tím ho zobrazuji lépe ve výsledcích vyhledávání. Což samozřejmě každý autor webu chce aby měl hodnocení nejlepší a na určitá slova vybíhal výš než ostatní weby se stejným tématem. Vyhledávač hodnotí důležitost každé stránky například podle toho kolik na ní vede zpětných odkazů. Pokud vede na stránku hodně zpětných odkazů, vyhledávač ji dává na první pozice ve vyhledávání, protože ví že se jedná o kvalitní článek na který všichni odkazují. Pokud někdo dá do odpovědi odkaz na jiný web, vyhledávač při indexování webu zjistí že je lepší odpověď jinde. Tudíž příště bude při vyhledávání klíčových slov zobrazovat raději tu konkurenční stránku před tou naší ze které vede na ně zpětný odkaz. Jelikož si myslí, že tam uživatel najde lepší informaci. Nehledě na to že každému webu na který namíříme odkaz předáváme "ranky" (číslo které bere v potaz vyhledávač, pokud má poradna na seznamu.cz momentálně "srank" 20, předáváme část tohoto hodnocení webu na který je odkázáno). Je to hodně složité a nelze to takto vysvětlit během několika vět. Kdo by si chtěl o tom přečíst něco víc, stačí zadat do vyhledávače SEO OPTIMALIZACE WEBU. Firmy platí lidem co umí udělat dobré "SEO optimalizace" desetitisíce nebo i statisíce Kč, aby vyběhll jejich web ve výsledcích vyhledávání jako první. Základem je ale neodkazovat na ostatní weby, jinak přicházejí o hodnocení, protože jim předávají část "ranků". Nevím jak to napsat jednodušeji. Prostě otázka ze které vedou odkazy na cizí web, nebude nikdy ve vyhledávači na dobré pozici. Je mi jasné že ale občas se dát odkaz musí. Jen to prosím nepřehánějte. Nebudu nikoho nějak postihovat za to když dá odkaz na cizí web, to je samozřejmě blbost, jen je prosím dávejte s rozvahou.

Něco podobného je když zkopírujete z cizího webu článek a napíšete pod něj zdroj a odkaz na původní článek. Vyhledávač to bere jako duplicitní obsah a buď nebude otázku zobrazovat vůbec nebo až někde hodně daleko ve vyhledávání. I přesto prosím vždy pod zkopírovaný text odkaz na původní článek uvést. Minimálně je to slušné k autorovi textu a zadruhé má na text autorská práva.

Abych to shrnul. Nevadí mi když občas dáte odkaz na cizí web nebo zkopírujete text a uvedete zdroj. Snažte se to ale nepřehánět. V současné době co jsem koukal tak je asi jeden odkaz na 30 otázek což je úplně super a poradně to neuškodí. Když nebude odkaz na jiné stránky u každé desáté otázky tak to řešit nemusíme. Jen si prosím vždy uvědomte že když dáte odkaz na cizí web je minimální šance že někdo na otázku z vyhledávače přijde. Jelikož bude podobného tématu a vyhledávač raději zobrazí na klíčové slova ten konkurenční web jelikož je na něj odkázáno. Podle vyjádření Seznamu i Googlu chtějí uživateli ve výsledcích vyhledávání zobrazit co nejlepší informace, proto vždy dají článek na přední pozice na který vede nejvíc odkazů. Tudíž my odteď nemusíte nahlašovat každý odkaz na jiné stránky, pouze v případě že je bude někdo dávat nadměrně. Myslím že téma odkazy máme vyřešené. Pokud to nebude nikdo přehánět, nemusíme to vůbec řešit. Je mi jasné že občas odkaz prostě být musí a vysvětlí lépe situaci.

Ke zbytku se vyjádřím po konci týdne. Hlavně bych z toho nedělal vědu. Vždycky se najde nějaké řešení. Jestli vám tento vzkaz do ČR dorazí budu velice rád, za chyby se omlouvám diktuji do mobilu text tak snad jich moc neudělá. Myslím si že máme na poradě dobré odborníky jak na zahradu, zvířata, zákony, kutilství, auto moto, vaření atd. Takže už stačí to jenom nějak urovnat a vymyslet kompromis. Když jsem poradnu koupil, věřil jsem tomu že má na to se stát časem jednou z nejlepších na internetu protože zkušenosti mají zdejší rádcové perfektní a poradna jede na dobrém systému který nabízí několik dalších vylepšení. A věřím tomu doteď. Mám také několik návrhů jak poradnu rozšířit a zlepšit. Víc napíšu po neděli až se vrátím. Takže se tam zatím nerozhádejte úplně. Byla by to škoda :-). Nebojte něco vymyslíme.

Ještě doplním že jsem četl že někdo vytvořil přezdívku administrátor2, to samozřejmě není dobře. Nikdo by se neměl za administrátora vydávat. Tudíž tuto přezdívku zablokuji. Věřím že nešlo o špatný úmysl se vydávat za administrátora, víc to řešit nebudu.

Další návrhy a připomínky klidně pište.

Petr

Nový příspěvek od Petr » 30 bře 2017 16:29

Jako nezávislý pozorovatel který si zde ještě nevytvořil účet si dovolím podotknout jednu poznámku. Poradna je rozjetá dobře. Pokud to má fungovat musí ale začít chtít všichni. Nečetl jsem všechny příspěvky to se přiznávám. Stačí ale tak málo aby to fungovalo. Admin si myslím že je dobrý a snaží se vyjít maximálně vstříc. Problém bych viděl v tom že, občas zde dochází k nedorozumění. Možná za to může občas nepochopení odpovědi, možná vztahovačnost některých uživatelů. Tím nemyslím nikoho konkrétně. Týká se tio všech. Kdyby se zde ponechalo trochu víc prostoru jednotlivým uživatelům možná by se to vyřešilo. Když vím že určitý uživatel rozumí třeba zahradě, tak nechám odpovědět jeho. On nechá zase příště odpověď mě pokud bude vědět že více rozumím autům. Připadá mi to zde že se každý snaží odpovědět na cokoliv, a to je asi špatně. Vy zde dostáváte nějaké provianty za nejvíce odpovědí? Myslím že ne, alespoň o něčem nevím. Připadá mi to že jsou zde uživatelé kteří musí odpovědět úplně na všechno a to je asi problém a vznikají pak hádky. Víte kdo zde čemu nejvíc rozumí, tak ho nechte se k otázce vyjádřit. Nejde zde přece o to udělat za den co nejvíce odpovědí. Pokud ano tak jsem to nepochopil a neberte mou odpověď v potaz. Nikde ale nevidím tabulku proč se předhánět kdo má nejvíc odpovědí.

Paulie
člen
Příspěvků 1535
Registrován 16 úno 2016 08:21

Nový příspěvek od Paulie » 30 bře 2017 16:37

Něco na tom asi bude. Jenomže dřív tu byla trochu jiná atmosféra. Kecalo se o houbách a o všem možném a byla tu i sranda. Vždycky jsem se těšil co zde bude nového. Teď mi to připadá když sem nakouknu že se sem jdou uživatelé pohádat, snažit se toho druhého na něčem nachytat, udelat z něj blbce. Už to není jako dřív a to je škoda. Slovíčkaření je zde velký problém.

Ať si to každý přebere po svém. Proč já tu nemám jedinou hádku? Asi to bude trochu o přístupu a tolerování druhých.

Paulie
člen
Příspěvků 1535

Nový příspěvek od Paulie » 30 bře 2017 16:56

Doufám že jsem si teď všechny nerozhodil. To bych nerad. Jen mi to tak připadá. Myslím ale že to není neřešitelný problém.

Ann
člen
Příspěvků 6632

Nový příspěvek od Ann » 30 bře 2017 19:05

Mě to přijde stejně. Slovíčkaření a předhánění se v počtu odpovědí. :cry:

Paulie
člen
Příspěvků 1535

Nový příspěvek od Paulie » 30 bře 2017 19:06

Zase pohodový večer. Pěkně jsem tu s kolegama pokecal, o pivku, o internetu atd. nevím v čem je problém. Takto to tu chodilo dřív a kecali jsme o houbách a o všem. Připadá mi to že se stará poradna opět vrací.

Navíc si myslím že když sem někdo nahlédne a uvidí že se tu normálně i bavíme, nejenom otázky ale i trochu diskuze, tak se zaregistruje a večer se taky připojí s nějakou otázkou nebo dotazem. Můj názor je nebrat to jako poradnu, ale i místo kde si s kolegy pokecám o koníčkách a zájmech. Myslím si že pohodová atmosférá nikoho neodradí. Klidně mě opravte, rád si poslechnu jiný názor. Osobně bych se každý den těšil když večer napíšu kolik jsem našel hub nebo co se mi přihodilo a pokecáme o tom s ostatními. Pokud to ale chcete brát pouze jako poradnu a toto sem nepatří a přizpůsobím se.

Petr

Nový příspěvek od Petr » 30 bře 2017 19:11

Paulie - je to na dobré cestě. Pro jistotu ale ještě počkám až se atmosféra úplně zklidní. Pak se registruji. Vypadá to ale zajímavě, také bych rád večer s někým pokecal co se přes den přihodilo.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 30 bře 2017 19:15

Ann Mě to přijde stejně. Slovíčkaření a předhánění se v počtu odpovědí. :cry:
:?:

Petr

Nový příspěvek od Petr » 30 bře 2017 20:29

A už zase na to reaguješ Mudr.Lante. Jak to může dopadnout jinak než hádkou? Kdo co a kdo túto. Vyprdněte už se na to.

Jasně teď mi napíšeš přece se nenechám urážet. Byla to ale všeobecná odpověď a nikdo nepozná koho se to týká.

Víš co se říká. Potrefená husa se vždycky ozve.

Teď jsem si to zase rozhádal u tebe Mudr.Lant.

Já to vzdávám, tato poradna je beznadějný případ kde lidé nejsou schopni se domluvit. Jestli sem přijde nějaký moderátor, bude mít nelehký úkol vás rozdělit.

Už si začínám myslet že to je nemožné.

Celé je to zamotaný kruh. Ta napsala tuto tak ti to oplatím. Ten napsal tuto tak mu to oplatím. Vykašlete už jsi jednou na to a začněte spolupracovat jako tým. Tyto nekonečné spory nemají řešení.

Ann to nemyslela špatně, ale určitě jednala podle předchozí zkušenosti.

Vykašlete už se na to.

Je vám dobře v takovém prostředí?

Snažím se vám pomoct. Dokud mi někdo nepošle do háje, že se mi to netýká tak se budu snažit situaci vyřešit.

Paulie
člen
Příspěvků 1535

Nový příspěvek od Paulie » 30 bře 2017 20:35

Pokud by byla volba moderátora tak bych tě Petře zvolil. Názory máš dobré, jsi nestranný a snažíš se uklidnit situaci.

nechápavá
člen
Příspěvků 491
Registrován 09 úno 2017 10:01

Nový příspěvek od nechápavá » 30 bře 2017 20:46

Paulie Zase pohodový večer. Pěkně jsem tu s kolegama pokecal, o pivku, o internetu atd. nevím v čem je problém. Takto to tu chodilo dřív a kecali jsme o houbách a o všem. Připadá mi to že se stará poradna opět vrací.

Navíc si myslím že když sem někdo nahlédne a uvidí že se tu normálně i bavíme, nejenom otázky ale i trochu diskuze, tak se zaregistruje a večer se taky připojí s nějakou otázkou nebo dotazem. Můj názor je nebrat to jako poradnu, ale i místo kde si s kolegy pokecám o koníčkách a zájmech. Myslím si že pohodová atmosférá nikoho neodradí. Klidně mě opravte, rád si poslechnu jiný názor. Osobně bych se každý den těšil když večer napíšu kolik jsem našel hub nebo co se mi přihodilo a pokecáme o tom s ostatními. Pokud to ale chcete brát pouze jako poradnu a toto sem nepatří a přizpůsobím se.
Tak to je to nejlepší, co jsem tu zatím četla.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 30 bře 2017 21:52

Pro Petra:
Jsem rád, že jsi taky jen člověk, jako já a že dokážeš reagovat lidsky, jak ukázal tvůj poslední příspěvek.
I já se od začátku svého působení na poradně snažím, aby ta pohoda a dobrá nálada tu nechyběly. Ale zároveň jsem se snažil přinést i něco nového. Na mnohé invektivy, kterým jsem byl jako nováček vystaven, jsem nereagoval, ale právě proto, že jsem jen člověk, jsem se v několika případech bohužel neudržel a reagoval možná trochu nevhodně. Naposled to před pár dny odnesla Ann.
Od té chvíle jsem se zařekl, že na žádné napadání, byť skryté, nebudu reagovat a myslím, že se mi to zatím daří.
Proto si dovolím tě požádat: Zreviduj trochu své názory. Začal jsi dobře, ale ten tvůj poslední příspěvek zde to lehce pokazil. Stavíš se v něm do role proroka (Jasně teď mi napíšeš přece se nenechám urážet."), do role "ublíženého" a "rezignujícího" (Já to vzdávám, tato poradna je beznadějný případ kde lidé nejsou schopni se domluvit. Jestli sem přijde nějaký moderátor, bude mít nelehký úkol vás rozdělit. Už si začínám myslet že to je nemožné.), když jsi vlastně se svou pomocí sotva začal, a v neposlední řadě do role "spasitele" (Snažím se vám pomoct. Dokud mi někdo nepošle do háje, že se mi to netýká tak se budu snažit situaci vyřešit.).
Takže zkus pokračovat tak, jak jsi začal, rád ti v tom budu nápomocný. Utéct od sotva rozdělané práce není to nejlepší řešení, navíc proti mně máš výhodu v tom, že tu nemáš postavení buřiče, rebela a likvidátora starých pořádků, který tu jen vyvolává hádky a nepříjemnosti.
Snad porozumíš tomu, co jsem tímhle chtěl říci a budeš pokračovat (ale prosím citlivě) ve své snaze o pomoc s konsolidací poměrů v poradně. A třeba tomu porozumí i ostatní.
Paulie to před chvílí řekl velice pregnantně: Zase jeden pohodový večer. Já nevidím důvod, proč by takové nemohly být všechny další.

Petr

Nový příspěvek od Petr » 30 bře 2017 22:35

satam, to bylo proto, že mi můžete napsat (jdi někam ty tu nemáš co radit).

Co ale vidím v příspěvcích, tak se normálně bavíte a pohoda a pak se zase do sebe pustíte.

Upřímně pokud sem bude přidělený moderátor, jak si napsal a vystihl to přesně - je to role nevděčná. Moderátor nebude u nikoho oblíbený kolega, to je ale na jednu stranu dobře že si bude brát určitý odstup a nepustí si nikoho k tělu, zároveň ale bude spravedlivý a důrazný, i někomu pomoct a rozsoudit spor. Když ukáže jednomu že je možná domluva, budou toho pak využívat všichni. Musí to být opravdu osobnost co na to bude mít. Podáš prst a vezmou ti celou ruku (to nemyslím špatně) ale moderátor by měl být někdo před kým si každý řekne, pozor toto už je moc to tam nemůžu napsat. Určitý respekt by tu měl být. Samozřejmě žádná šikana, je to opravdu role na kterou jen tak někdo nemá.

Pokud ale najdete zde moderátora který bude nestranný a zároveň spravedlivý a bude si držet určitý odstup, tak si myslím že to poradna dotáhne daleko. Jako promiň (ale vy tu nemáte kur.a žádnou nezodpovězenou otázku). Když se sem někdo podívá, tak každé odpovědi mají hlavu a patu, není to žádný jen tak něco napsat. To se mi strašně líbí.

Ty rádcové zde na to mají, akorát potřebují někoho, kdo to bude řídit a bude to fajn. Přeji vám ať se tu máte dobře a myslím že se zanedlouho registruji. Mám zase zkušenosti hodně z technického oboru. Myslím že bych taky měl co poradit co se týče strojařiny atd...

Hergot je tu jedna parta tak si musíte pomáhat a ne se handrkovat kdo co napsal. Pak se rozhádá celý kolektiv a bude konec. Neříkám když někdo ví že je rada špatná, to je jasný že musí odpověď opravit, vy se tady ale promiň dohadujete o blbostech (nečetl jsem všechny odpovědi).

Proč sem mám jít naštvaný co zase tůten napíše, že ho hned opravím a vychutnám si ho. Raději mu napíšu, udělal bych to jinak. Není to ale jenom o tom kdo někoho poučí ale i o tom, jestli ten dotyčný je schopný opravu jeho názoru přijmout. Toť asi vše.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 30 bře 2017 23:06

Mám jedinou výhradu:
Petře, zapomeň na to, že ti rádcové se nechají někým řídit :-n Každý z nich je osobnost a je třeba, aby moderátor jejich chování né řídil, ale citlivě korigoval. Právě proto, že každý z nich je osobnost, nechtějí si moc nechat "kecat" do svého chování. Pak bude muset být moderátor osobnost nad osobnosti, kterého i oni začnou víceméně dobrovolně respektovat.
Zažil jsem poměrně nedávno na jednom fóru moderátora, který se před tím, než tu funkci dostal, jevil jako velmi vhodný kandidát. Pak se v podstatě obratem projevil jako diktátor, který fórum řídil z pozice moci a osoboval si rozhodování o všem a o všech. Taky velice rychle skončil a dodnes mi nemůže zapomenout, že jsem ho tehdy nepodržel.
Takže přes všechny výhody, které moderátor pro fórum přináší, se přimlouvám zatím za jeho absenci a zatím ještě pořád apelování na sebekázeň - pozor - REGISTROVANÝCH účastníků. Protože návštěvníky není moc šancí ukočírovat, moderátor nemoderátor. Tam se v extrémních případech dá snad pouze mazat.
Apropos - těch registrovaných je tu hrstka a i z té hrstky nějak ubývá. Chybí mi tu (ostatně už jsem to tu psal) především Čertík, Ralf, Sandra, Sova, Jitule a další. Doufám, že alespoň sledují dění v Poradně a podaří se je přesvědčit, že situace se konsoliduje a jsou tu nejen vítáni, ale řekněme toužebně očekáváni. Poslední, který se zadrhl a nechce pochopit, co jsem se mu snažil vysvětlit (snad víš, o co se jedná) je Einstein. Je mi to líto, je to chytrý rádce a jenom proto, že se zadrhl, by byla škoda o něj přijít.
Vrátím se zpět k začátku tohoto mého příspěvku - řízení rádců. Dospěl jsem k závěru, a někteří z rádců mi to přímo i nepřímo potvrdili, že jsem svým příchodem dosti narušil zaběhnuté pořádky a snažil se o některé změny, které, jak jsem si myslel, by mohly Poradně prospět. Jenže to zavánělo oním řízením a "snahou o převzetí moci", jak jsem se tu také dočetl, a proto (ale nejen proto) mě tu někteří nemohli ani cítit a po tom hackerském útoku a změně majitele a Admina se raději z Poradny stáhli. Je to škoda, doufám, že jsme o ně nepřišli natrvalo a že se většina z nich vrátí a pomůže ke konsolidaci Poradny na lepší úrovni, než dříve. Tím se nechci nikoho dotknout a říci, že tu bylo něco špatně, ale vývoj jde neustále dopředu a je třeba neztratit krok a nezůstávat konzervativně na jedné pozici několik let.
Rozkecal jsem se dost, takže raději skončím a asi půjdu spát. Třeba mě ráno napadne něco chytřejšího, než teď, pozdě večer, navíc po 24hodinové šichtě v práci.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 31 bře 2017 07:43

Petr A už zase na to reaguješ Mudr.Lante. Jak to může dopadnout jinak než hádkou? Kdo co a kdo túto. Vyprdněte už se na to.

Jasně teď mi napíšeš přece se nenechám urážet. Byla to ale všeobecná odpověď a nikdo nepozná koho se to týká.

Víš co se říká. Potrefená husa se vždycky ozve.

Teď jsem si to zase rozhádal u tebe Mudr.Lant.

Já to vzdávám, tato poradna je beznadějný případ kde lidé nejsou schopni se domluvit. Jestli sem přijde nějaký moderátor, bude mít nelehký úkol vás rozdělit.

Už si začínám myslet že to je nemožné.

Celé je to zamotaný kruh. Ta napsala tuto tak ti to oplatím. Ten napsal tuto tak mu to oplatím. Vykašlete už jsi jednou na to a začněte spolupracovat jako tým. Tyto nekonečné spory nemají řešení.

Ann to nemyslela špatně, ale určitě jednala podle předchozí zkušenosti.

Vykašlete už se na to.

Je vám dobře v takovém prostředí?

Snažím se vám pomoct. Dokud mi někdo nepošle do háje, že se mi to netýká tak se budu snažit situaci vyřešit.
Ano, byla to všeobecná odpověď, ale já jsem byl už několikrát napaden, že dělám vše proto, abych byl na nejvyšší pozici co do vkládání příspěvku. Copak za to můžu, že jsem ve vhodný čas na vhodném místě? To mám raději čekat, když vím odpověď, až se přihlásí jiný uživatel? Když vím, tak odpovím, když nevím nechám to pro jiné a případně doplním. Pokud vím, je to všeobecná poradna. Poradny z jiných oborů ( Fauna, PC, Stavby, Lékař...) jsou rozesety na jiných místech.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475

Nový příspěvek od satam » 31 bře 2017 09:40

K té "soutěži" o prvenství:
V Poradně jsem našel dobrou formu odreagování, ověření si svých znalostí a zároveň jejich nezištné předání lidem, kteří je hledají. To, že Poradnu sleduji velmi často, občas až nepřetržitě, vede logicky k tomu, že jakmile se objeví nová otázka a já znám odpověď, nemeškám a napíšu ji. Celkem obvykle pak pokud je někdo rychlejší a jeho odpověď se shoduje s tím, co si myslím já, většinou už nepíšu. Má to dvě výjimky: Nelze si nevšimnout, že hlavně s Mudr.Lantem odpovídáme téměř současně. Pak nejsem schopen podchytit to, že on už odpověděl a tedy se tam objeví odpovědi obě. Druhá výjimka je, když považuji za vhodné nějak doplnit již správnou, ale třeba trochu neúplnou odpověď někoho jiného, pak si dovolím se také vyjádřit.
To jestli odpovím jako první mě nijak neirituje a nepřikládám tomu žádný význam.

nechápavá
člen
Příspěvků 491

Nový příspěvek od nechápavá » 01 dub 2017 09:02

Ann Řekla bych, že není žádný problém být na dovolené v cizině a přitom mít přístup do fóra.
To určitě ne, ale myslím, že majitel sám by tento odkaz nesmazal.

Admin 24poradna.eu
člen
Příspěvků 169

Nový příspěvek od Admin 24poradna.eu » 01 dub 2017 12:15

nechápavá To určitě ne, ale myslím, že majitel sám by tento odkaz nesmazal.
Přiznám se, že doteď jsem na to nepřišel kdo to mohl odstranit. Takže jsem znovu všem uživatelům přidělil základní práva. Nyní už se to nestane. Zřejmě někdo z minulého vedení přidělil někomu práva administrátorská. Už je to v pořádku.

nechápavá
člen
Příspěvků 491

Nový příspěvek od nechápavá » 01 dub 2017 12:34

Administrátor Přiznám se, že doteď jsem na to nepřišel kdo to mohl odstranit. Takže jsem znovu všem uživatelům přidělil základní práva. Nyní už se to nestane. Zřejmě někdo z minulého vedení přidělil někomu práva administrátorská. Už je to v pořádku.
Děkuji, myslela jsem si to.

nechápavá
člen
Příspěvků 491

Nový příspěvek od nechápavá » 02 dub 2017 03:44

Šlo by nastavit barevné odlišení nicků muž - žena?

Admin 24poradna.eu
člen
Příspěvků 169

Nový příspěvek od Admin 24poradna.eu » 02 dub 2017 10:26

nechápavá Šlo by nastavit barevné odlišení nicků muž - žena?
To bohužel nejde.

Admin 24poradna.eu
člen
Příspěvků 169

Nový příspěvek od Admin 24poradna.eu » 02 dub 2017 18:23

Nakonec jsem došel k názoru, že toho tolik zapotřebí měnit není. Odkazy máme vyřízené, nikdo jich nebude dávat zbytečně moc. Pokud někdo bude vyvolávat hádky , můžete mě tento příspěvek nahlásit. Pokud se to bude opakovat dostane na 24 hodin BAN. Pokud se to bude opakovat opět, na týden BAN. Pokud někdo bude psát mimo téma, můžete mě příspěvek nahlásit "prosím admina o kontrolu této odpovědi". Příspěvky mimo téma co se nebudou týkat otázky budu mazat.

Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek