Přesazování starších keřů, Azalek
Přesazování starších keřů, Azalek
Co vše je zapotřebí udělat při přesazení ,aby se starší keře (azalky) udržely v nové zemině? Chceme je přesadit o kousek dál.
- ideální pro přesazení je cca březen (případně říjen - ale pozor na vymrznutí)
- vzít je s co největším balem, do nové jámy dát vyzrálý kompost
- po přesazení dobře zalívat (několik týdnů)
Obecně pozor na příliš slunečné místo (ideální je polostín) a příliš přemokřenou (těžkou) půdu (hnijí kořeny).
- vzít je s co největším balem, do nové jámy dát vyzrálý kompost
- po přesazení dobře zalívat (několik týdnů)
Obecně pozor na příliš slunečné místo (ideální je polostín) a příliš přemokřenou (těžkou) půdu (hnijí kořeny).
Při přesazování na jaře je zbrzdíš v růstu, ten rok už nepokvetou. Vhodnější je přesazovat na podzim. Do jara se tak zvládnou zakořenit a na jaře pokračují v růstu. Místo kompostu bych dala rašelinu a dobře zalila. Občas zalévat je vhodné až do mrazů. Rostlině pěstované ve volné půdě přelití nehrozí a azalky mají vlhkou půdu rády.
Ann Při přesazování na jaře je zbrzdíš v růstu, ten rok už nepokvetou. Vhodnější je přesazovat na podzim. Do jara se tak zvládnou zakořenit a na jaře pokračují v růstu. Místo kompostu bych dala rašelinu a dobře zalila. Občas zalévat je vhodné až do mrazů. Rostlině pěstované ve volné půdě přelití nehrozí a azalky mají vlhkou půdu rády.

Ano, to je pravděpodobné... Ale je skoro jisté, že nedostatečně zakořenné rostliny přes zimu nevymrznou.Ann Při přesazování na jaře je zbrzdíš v růstu, ten rok už nepokvetou.
Záleží na půdě - v kyselé (a těžké) je lepší ten kompost, v neutrální a lehčí klidně rašelinu (zásaditou půdu je pro azalky apod. nutné předem upravit na aspoň neutrální).Ann Místo kompostu bych dala rašelinu a dobře zalila. Občas zalévat je vhodné až do mrazů.
Upřímně - měl jsem na zahradě tak vysokou hladinu spodní vody, že mi uhnívaly i azalky - pomohlo teprve, když jsem do jejich blízkosti vysadil vrbu.Ann Rostlině pěstované ve volné půdě přelití nehrozí a azalky mají vlhkou půdu rády.

___
Ono - takovéto rady jsou bez přesné znalosti podmínek vždycky ´ vošajstlich´...

-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek
-
- 2 Příspěvků
- 841 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jitule
15 kvě 2016 11:40