Počítá si taxi dojezd na místo?
Počítá si taxi dojezd na místo?
Jak funguje taxislužba? Pokud si zavolám taxíka kousek za město a budu chtít odvézt do centra, platím pouze cestu do centra nebo i cestu taxikáři pro mě na venkov?
Záleží i na taxikáři. Normálně existuje tzv. nástupní sazba, která by měla mj. kompenzovat náklady na přistavení, takže se může stát, že při přistavení mimo mateřskou obec/město si taxikář naúčtuje i sumu za přistavení. Výše může být různá.
Já jako taxikář to dělám tak, že když mě někdo zavolá mimo město a chce dovézt zpět do města, počítám klasickou městskou nástupní sazbu, tedy tu nejnižší, protože jedu tak jako tak tam a zpět stejně, jako kdybych ho vezl z města na místo, odkud volá. Ovšem jak už jsem nahoře uvedl, jsou taxikáři, kteří chtějí vydělat za každou cenu a klidně si to přistavení pořádně naúčtují.
Já jako taxikář to dělám tak, že když mě někdo zavolá mimo město a chce dovézt zpět do města, počítám klasickou městskou nástupní sazbu, tedy tu nejnižší, protože jedu tak jako tak tam a zpět stejně, jako kdybych ho vezl z města na místo, odkud volá. Ovšem jak už jsem nahoře uvedl, jsou taxikáři, kteří chtějí vydělat za každou cenu a klidně si to přistavení pořádně naúčtují.