Proč se namáčí čočka do studené vody?
Proč se namáčí čočka do studené vody?
Nechápu důvod proč namáčet čočku do studené vody. Nebude lepší jí namočit do teplé vody?
Obecně se k vaření používá spíše voda studená - někdy je to nutné (vývary), někdy jen vhodné - teplá voda z vodovodu bude totiž s vyšší pravděpodobností kontaminovaná lecjakými bakteriemi, než voda studená (navíc teplá může být i chuťově narušená) - několikahodinové namočení čočky do koktejlu bakterií jídlu neprospěje...
Pokud se ti chce vodu před namočením čočky převařit a ochladit na přijatelnou teplotu (tak do 40°C), můžeš.
Ale namočení čočky do vody studené je jednodušší a přitom dostatečné.
Pokud se ti chce vodu před namočením čočky převařit a ochladit na přijatelnou teplotu (tak do 40°C), můžeš.
Ale namočení čočky do vody studené je jednodušší a přitom dostatečné.