Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Ilona
Nový příspěvek
od Ilona » 25 zář 2017 18:06
Zdravím, asi před týdnem jsem koupila kysané zelí a dala ho do plastové nádoby do lednice. Dnes jsem ho vyndala a vařím z něj zelňačku ale vodní to všelijak. Může být zkažené? Bylo v uzavřené plastové nádobě v lednici ale nebylo celé potopené. Každopádně nejeví známky plísně nebo něčeho podobného. Jen divný zápach mě překvapil.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 25 zář 2017 18:11
Na dálku nedokážu diagnostikovat, ale kysané zelí by se tak rychle zkazit nemělo.
-
Matěj Trdelka
- člen
- Příspěvků 566
- Registrován 06 čer 2017 11:20
Nový příspěvek
od Matěj Trdelka » 25 zář 2017 18:22
Problém je že nebylo potopené v kyselém láku. To by bylo bez problémů. Taky nedokážu takto bez přičichnutí říct.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 25 zář 2017 19:14
Bylo to zelí ze sudu, nebo v sáčku? Pokud v sáčku, co tě přimělo ho ze sáčku překládat do plastového obalu? Zelí se balí v ochranné atmosféře CO2. Po otevření obalu a přeložení do plastové nádoby zelí zoxidovalo a dostalo tak pachuť.
-
Ilona
Nový příspěvek
od Ilona » 26 zář 2017 10:11
Dala jsem ho do plastové uzaviratelné nádoby že si každý den dám trochu a zase ho zavřu.
Polévka už je vařená a nic mě od včera není, takže bylo v pořádku.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 26 zář 2017 11:27
Jak píše Mudr Lant.Zelí oxydovalo.Proto se musí konzumovat ihned.Mám na mysli kupované v pytlíku.To samé udělají okurky když zůstanou na talířku delší dobu tak úplně zešednou.Chuťově jsou normální ale pohledově hnus.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 26 zář 2017 11:38
Ilona Dala jsem ho do plastové uzaviratelné nádoby že si každý den dám trochu a zase ho zavřu.
Polévka už je vařená a nic mě od včera není, takže bylo v pořádku.
No - i kdyby ti trochu nahnilo - uvařením se to 'vsákne' a neboj, nebezpečné to není...
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 26 zář 2017 11:41
mowla ti trochu nahnilo
Fuj
V životě bych to nepoužil a rovnou vyhodil :twisted:
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 26 zář 2017 12:30
mowla No - nahnilé kysané zelí, pravda, žádná dobrota není...
Ale zřejmě jsi ještě neochutnal správně zamřelé maso - třeba zvěřinu...
Mícháš pojmy s dojmy. Nahnilé zelí bych v životě nepozřel, na rozdíl od "zamřelého" masa které běžně jím a je to opravdu pochoutka.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 26 zář 2017 12:40
satam Mícháš pojmy s dojmy.
Ani ne...
Zamřelé je nahnilé...
Ale jo - zatímco nahnilé zelí chuť ztrácí (případně mění do zatuchla), maso správným hnitím měkne a získává na zajímavosti...
-
radimstranik
Nový příspěvek
od radimstranik » 19 zář 2022 13:38
Stačí dodržovat pár hlavních fermentačních zásad.
Minimálně 2% soli na celý objem to co kvasíte.
Zamezit přístupu vzduchu.
Já osobně jedu podle tohoto receptu.
https://www.fermato.cz/rubriky/blog/dom ... sene-zeli/Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
-
- 2 Příspěvků
- 1546 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Čertík
09 zář 2016 17:09
-
-
- 3 Příspěvků
- 1451 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
19 led 2017 07:36
-
-
- 2 Příspěvků
- 956 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Otouš
27 úno 2017 09:51
-
-
- 3 Příspěvků
- 1365 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
11 dub 2017 06:44
-
-
- 8 Příspěvků
- 1873 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
20 led 2018 20:34