Na kolik stupňů péct bůček v celku?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
zdenka

Na kolik stupňů péct bůček v celku?

Nový příspěvek od zdenka » 02 říj 2017 16:21

Na kolik stupňů péct bůček vcelku bez kosti v pekáčku v troubě přikrytý poklicí?




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 02 říj 2017 16:32

Bůček peču při 180°C
Podlitý bůček chvíli peč po přikrytý a až je měkký sundej víko, polévej ho šťávou a popřípadě ještě podlij a dopeč dozlatova.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 02 říj 2017 17:45

Já peču pomalu - tedy asitak na 100° - 120° C, asitak 3,5 - 4 hodiny, vždy cca po hodině otočím (začínám vnější stranou - tedy kůží, dolů)...
Na závěr pak vnější stranou nahoru (je-li s kůží, pak ji předem naříznu na čtverečky), cca půlhodiny grilovat na max., do křupava.
;)

zdenka

Nový příspěvek od zdenka » 02 říj 2017 18:11

Dík moc. Už se peče klucan jeden. :-y

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 02 říj 2017 18:52

mowla Já peču pomalu - tedy asitak na 100° - 120° C, asitak 3,5 - 4 hodiny, vždy cca po hodině otočím (začínám vnější stranou - tedy kůží, dolů)...
Na závěr pak vnější stranou nahoru (je-li s kůží, pak ji předem naříznu na čtverečky), cca půlhodiny grilovat na max., do křupava.
;)
asitak 3,5 - 4 hodiny. Už vidím hladového manžela nebo děti, jak se dívají když se v troubě peče bůček přes 4 hodiny. Neříkám, může to být vynikající, jak dlouhé probublávaní hov. vývaru nebo smažení cibule pod guláš, ale to si můžou dovolit jen ti, kteří mají spousta času. :-ch


Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 02 říj 2017 19:10

Mudr.Lant ... to si můžou dovolit jen ti, kteří mají spousta času. :-ch


;)
Není to tak hrozné - o maso v troubě se nemusíš starat, stačí je začít péct v dostatečném předstihu...
:lol:
Proto taky třeba guláš peču - netrávím jeho mícháním mládí...
A ještě ti poradím - kachnu dělám 12 - 13 hodin, začínám o půlnoci a starosti jsou - někdy okolo desáté dopoledne sundám z pekáčů alobal, sliju tuk (a schovám si jej na chleba), vrátím alobal a zvýším teplotu ze 65°C na cca 120°C.
A tak okolo půl dvanácté sundám alobal a teplotu zvednu na 180°C (na kůrčičku).
V poledne je kačka na talíři.
;)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 02 říj 2017 19:29

mowla ;)
Není to tak hrozné - o maso v troubě se nemusíš starat, stačí je začít péct v dostatečném předstihu...
:lol:
Proto taky třeba guláš peču - netrávím jeho mícháním mládí...
A ještě ti poradím - kachnu dělám 12 - 13 hodin, začínám o půlnoci a starosti jsou - někdy okolo desáté dopoledne sundám z pekáčů alobal, sliju tuk (a schovám si jej na chleba), vrátím alobal a zvýším teplotu ze 65°C na cca 120°C.
A tak okolo půl dvanácté sundám alobal a teplotu zvednu na 180°C (na kůrčičku).
V poledne je kačka na talíři.
;)
Díky za radu, kterou ale nevyužiji. Ale jen tak, pro zajímavost. Chceš říct, že při 65°C se kachna peče, respektive pouští tuk? /n/

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 02 říj 2017 19:44

Mudr.Lant Díky za radu, kterou ale nevyužiji. Ale jen tak, pro zajímavost. Chceš říct, že při 65°C se kachna peče, respektive pouští tuk? /n/
Jo jo - přesně tak...
A přestože je měkká (včetně propečených kloubů a chrupavek), není maso vysušené.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 02 říj 2017 19:50

mowla Jo jo - přesně tak...
A přestože je měkká (včetně propečených kloubů a chrupavek), není maso vysušené.
Už se blíží posvícenská husa, zkusím to, ale chraň tě sv. Bartoloměj. -:u :lol:

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 02 říj 2017 19:54

Mudr.Lant Už se blíží posvícenská husa, zkusím to, ale chraň tě sv. Bartoloměj. -:u :lol:
Uvidíš...
:-y


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek