Jak zapálit alkohol při flambování?
Jak zapálit alkohol při flambování?
Jakým způsobem zapálit alkohol při flambování v pánvi? Jediné co mě napadá jak ho zapálit a neublížit si je škrtnout sirkou a hodit ji dovnitř.
Zápalka není to pravé ořechové. Můžeš se popálit, v horším případě zapálit vše okolo. Pokud flambování chceš dělat více krát, použij: https://www.mall.cz/i/15783688/2000/2000
1. sundej pánev z vařiče (sporáku)
2. chvíli počkej, až schládne (jinak se ti alkohol odpaří dříve, než to stihneš zapálit)
3. nalej alkohol
4. použij dlouhou sirku - krbovku (profíci umí i běžnou) - vtip je v tom, že skryješ ruku za pánev a přes její okraj vystrčíš jen hořící konec zápalky
5. jakmile to 'blafne', dej ruku si sirkou pryč a druhou pánví třes (alkohol se tak spálí rychleji a lépe, současně efektněji - za výraznějších plamenů)
___
Pro trening několik dalších fíglů pro bezpečnost
- na flambovacím stole nesmí být žádné tkaniny (nasáknuté hořícím alkoholem a tukem snadno vzplanou
- měl bys mít nachystanou pokličku, kdyby se obsah pánve rozhořel příliš (zaklopíš - uhasíš)
- neměl bys mít žádnou tkaninu na rukou, minimálně po lokty (případně si ruce těsně před flambováním namoč do studené vody do jisté míry to může uchránit před jejich ohořením)
- hrudník, břicho a nohy by ti měla krýt pevná nenasákavá zástěra (kterou ale lze snadno sundat)
A - samozřejmě, pro začátek na pánvi neměj příliš tuku a nepoužívej příliš alkoholu...
___
Veselý návcik - a hodně dobrot posléze.

2. chvíli počkej, až schládne (jinak se ti alkohol odpaří dříve, než to stihneš zapálit)
3. nalej alkohol
4. použij dlouhou sirku - krbovku (profíci umí i běžnou) - vtip je v tom, že skryješ ruku za pánev a přes její okraj vystrčíš jen hořící konec zápalky
5. jakmile to 'blafne', dej ruku si sirkou pryč a druhou pánví třes (alkohol se tak spálí rychleji a lépe, současně efektněji - za výraznějších plamenů)
___
Pro trening několik dalších fíglů pro bezpečnost
- na flambovacím stole nesmí být žádné tkaniny (nasáknuté hořícím alkoholem a tukem snadno vzplanou
- měl bys mít nachystanou pokličku, kdyby se obsah pánve rozhořel příliš (zaklopíš - uhasíš)
- neměl bys mít žádnou tkaninu na rukou, minimálně po lokty (případně si ruce těsně před flambováním namoč do studené vody do jisté míry to může uchránit před jejich ohořením)
- hrudník, břicho a nohy by ti měla krýt pevná nenasákavá zástěra (kterou ale lze snadno sundat)
A - samozřejmě, pro začátek na pánvi neměj příliš tuku a nepoužívej příliš alkoholu...
___
Veselý návcik - a hodně dobrot posléze.

-
- Podobná témata
- Příspěvků
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2 Příspěvků
- 781 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jitule
11 čer 2016 19:18