Jak je z brzdnou dráhou?
Jak je z brzdnou dráhou?
Pokud auto nemá ABS,policajti lehce změří brzdnou dráhu,ale jak to měří při Abs?
[quote="pisálek"]Pokud auto nemá ABS,policajti lehce změří brzdnou dráhu?[/quot
Jooo? A jak???
Ne každé auto, které brzdí, gumuje...
Na druhou stranu - každé brzdící auto zanechá stopu - a pokud se domníváš, že auto s ABS
- stopu nezanechá
- zabrzdí dříve
...jsi na omylu...
ABS jen umí korigovat hrubé chyby řidiče (do jisté míry).
Jooo? A jak???
Ne každé auto, které brzdí, gumuje...
Na druhou stranu - každé brzdící auto zanechá stopu - a pokud se domníváš, že auto s ABS
- stopu nezanechá
- zabrzdí dříve
...jsi na omylu...
ABS jen umí korigovat hrubé chyby řidiče (do jisté míry).
Doktore, asi by ses divil Když už to vyšetřují policajti, tak ta brzdná dráha je nádherně viditelná černá stopa po gumě brzdícího vozidla, v případě, že auto má ABS, je velmi nevýrazná a hodně přerušovaná, ale pořád dohledatelná.Mudr.Lant Mě by to taky zajímalo jak vypadá brzdná dráha na suchém asfaltovém povrchu. Ještě tak vidět fotky z vyšetřování dopravní nehody.
Příhoda - nedávno se mi stalo na D1...satam Stačí, když budeš slušný a vysvětlíš to. Ostatně já už jsem to dávno udělal.
Jel jsem v levém (tak cca 150), dojelo mne auto... Jakmile to šlo, uhnul jsem do pravého a mírně zpomalil, aby mohlo jet... Zařadilo se za mne... OK, opět do levého, jelo za mnou... Zrychlil jsem, místy tak 180... Drželo se za mnou, ne 'na kufru', vcelku slušně...
Tak jsem si řekl, že jede na 'moje oči' a jel...
Pak, asi po dalších pěti minutách, si vynutilo předjetí a POLICIE a modrými majáčky si mne odvedlo na benzinku... "Áááá dopr, jel jsem rychle..."!; ne - doklady (etc...), - pane řidiči, vám nesvítí brzdovky...
Ukázal jsem, že svítí...
Nesvítí vám za jízdy...!
Takže jízda na další benzinku - svítily...
- Můžete jet (mladej kluk, tak 30) - jen - tady je 130, mohli bychom vás pokutovat, dávejte si pozor - a přeju příjemnou cestu...
Sympatičtí policajti...
K tomu ABS - pokud se při intenzivním brždění zablokuje kolo (nebo dvě, nebo všechna - není ABS jako ABS), ABS přeruší na daném kole (nebo viz výše) přítlak na destičky (pakny) a tak se obnoví otáčení kola (zablokovaná pneu má mizivý brzdný účinek) a poté opět brzdič zabrzdí... A tak opakovaně...
Umí to několikrát za sekundu - 5, 10, 12, 70... (není ABS jako ABS).
Každopádně - stopy po brzdění vidět jsou i na mokré vozovce...
A komu kope ABS do pedálu je
a) nezkušený řidič
b) ve velké nouzi
c) blbec
A k dotazu - jak měří policajti brzdnou dráhu?
KOLEČKEM...
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek