Jak funguje soukromá poliklinika? Kde bere peníze?
Jak funguje soukromá poliklinika? Kde bere peníze?
Zdravím,
v noci jsem byl u nás na poliklinice na pohotovosti že nemůžu dýchat a mám bolest na hrudi. Když po 15 minutách přišla naštvaná doktorka co měla noční (zřejmě se jí něco pěkného zdálo) tak mě ani nepozdravila a jen si mě poslechla a pak povídá že nedokáže posoudit co mi je, že jí nic nebolí tak ať jedu ve 4 v noci do jiné nemocnice přes celé město na internu na vyšetření. Zeptal jsem se jestli mě dá sanitku a ona řekla že ne, že je to soukromá poliklinika a ne státní a tak sanitku nedostanu.
Kde bere soukromá poliklinika peníze na provoz? To není dotovaná státem?
Tak jsem si vzal taxíka a jel s ním. Docela mě toto jednání překvapilo, obzvláště když doktorka řekla cituji: "mě nic nebolí, tak nedokážu posoudit co vám je".
To je normální chování?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
v noci jsem byl u nás na poliklinice na pohotovosti že nemůžu dýchat a mám bolest na hrudi. Když po 15 minutách přišla naštvaná doktorka co měla noční (zřejmě se jí něco pěkného zdálo) tak mě ani nepozdravila a jen si mě poslechla a pak povídá že nedokáže posoudit co mi je, že jí nic nebolí tak ať jedu ve 4 v noci do jiné nemocnice přes celé město na internu na vyšetření. Zeptal jsem se jestli mě dá sanitku a ona řekla že ne, že je to soukromá poliklinika a ne státní a tak sanitku nedostanu.
Kde bere soukromá poliklinika peníze na provoz? To není dotovaná státem?
Tak jsem si vzal taxíka a jel s ním. Docela mě toto jednání překvapilo, obzvláště když doktorka řekla cituji: "mě nic nebolí, tak nedokážu posoudit co vám je".
To je normální chování?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.
Portu.cz a proto je doporučuji.
Že ale v soukromé poliklinice nedostanu sanitku a pošlou mě bez pomoci ve 4 v noci přes celé město s příznaky na srdeční problém nepochopil ani lékař na interně.
Příště holt pojedu rovnou jinam i když bydlím naproti té soukromé poliklinice kde je pohotovost nonstop.
Jo a s tou bolestí to tak řekla. Mě nic nebolí tak nedokážu posoudit co máte za problém a kde vás to bolí. To bylo všechno. Pak zamkla a já se oblékal venku. Kdyby to byl problém se srdcem a zůstal jsem před vchodem ležet tak nevím jak by to dopadlo.
No konec byl dobrý. Na interně jsem dostal kapačku a za 30 minut to polevilo.
Příště holt pojedu rovnou jinam i když bydlím naproti té soukromé poliklinice kde je pohotovost nonstop.
Jo a s tou bolestí to tak řekla. Mě nic nebolí tak nedokážu posoudit co máte za problém a kde vás to bolí. To bylo všechno. Pak zamkla a já se oblékal venku. Kdyby to byl problém se srdcem a zůstal jsem před vchodem ležet tak nevím jak by to dopadlo.
No konec byl dobrý. Na interně jsem dostal kapačku a za 30 minut to polevilo.
Všechno je o lidech. Ta doktorka byla kr.va, možná, kdyby tam byl jiný doktor, pomohl by ti.
Další věc je, co to je za pohotovost. Chirurgická? Interní? ORL? Gynekologická? Jestli je univerzální a sloužila tam třeba pediatrička, pak to sice neomlouvá její chování, ale může to omluvit to, že nedokázala diagnostikovat.
Další věc je, co to je za pohotovost. Chirurgická? Interní? ORL? Gynekologická? Jestli je univerzální a sloužila tam třeba pediatrička, pak to sice neomlouvá její chování, ale může to omluvit to, že nedokázala diagnostikovat.
"nedokáže posoudit co mi je, že jí nic nebolí"... ono to je k pochopení. Paní Dr. mu sdělila, že nemůže posoudit, jestli má pacient infarkt, protože necítí problémy, které k němu patří. Jen doufám, že Petr ho neměl.mowla ..."nedokáže posoudit co mi je, že jí nic nebolí"...
Tak to jsem nepochopil...
___
Soukromé kliniky - stejně jako ty nesoukromé, dostávají primárně peníze od zdravotních pojišťoven.
Pak mohou i čerpat dotace (od státu, obce, kraje), případně sponzorské dary.
A - samozřejmě - od pacientů...
U nás je obvodní, která na moje fňukání, že tu mne bolí, tam mne píchá, odpoví, že i ona má takové problémy... až mě nasrala, a tak jsem ji řekl, že mě bolí i varlata a očekával, že mi řekne "mne taky bolí" , ale ona mi napsala doporučení k urologovi.
- Matěj Trdelka
- člen
- Příspěvků 566
- Registrován 06 čer 2017 11:20
Takže žádná ordinace v růžové zahradě kde je všechno jinak .
Taky jsem jednou v noci navštívil pohotovost jelikož jsem si zlomil ruku na noční směně (ne v hospodě ale opravdu v práci když mi na ni spadla paleta). Dodnes toho lituju že jsem nepočkal pár hodin do rána. Jenomže bolest byla velká tak jsem šel v noci. Přišla taky ale totálně naštvaná doktorka a že uděláme rentgen. To jakou silou s tou bolavou rukou praštila o desku rentgenu by bolelo i zdravého člověka. Zařval jsem bolestí a poděkoval jí za "příjemné" chování. Pokud se dá člověk na doktora tak by měl počítat s tím že bude dělat s lidmi třeba i v noci na pohotovosti a podle toho se taky chovat. To se samozřejmě netýká všech, ale jak je vidět tak se to stává. Jo a pro doplnění, taky mě ani nepozdravila.
Taky jsem jednou v noci navštívil pohotovost jelikož jsem si zlomil ruku na noční směně (ne v hospodě ale opravdu v práci když mi na ni spadla paleta). Dodnes toho lituju že jsem nepočkal pár hodin do rána. Jenomže bolest byla velká tak jsem šel v noci. Přišla taky ale totálně naštvaná doktorka a že uděláme rentgen. To jakou silou s tou bolavou rukou praštila o desku rentgenu by bolelo i zdravého člověka. Zařval jsem bolestí a poděkoval jí za "příjemné" chování. Pokud se dá člověk na doktora tak by měl počítat s tím že bude dělat s lidmi třeba i v noci na pohotovosti a podle toho se taky chovat. To se samozřejmě netýká všech, ale jak je vidět tak se to stává. Jo a pro doplnění, taky mě ani nepozdravila.
Nojo, ale kam tě měla poslat, když varlata pod tu urologii patří? Ortoped by ti asi byl čočku platný.Mudr.Lant "nedokáže posoudit co mi je, že jí nic nebolí"... ono to je k pochopení. Paní Dr. mu sdělila, že nemůže posoudit, jestli má pacient infarkt, protože necítí problémy, které k němu patří. Jen doufám, že Petr ho neměl.
U nás je obvodní, která na moje fňukání, že tu mne bolí, tam mne píchá, odpoví, že i ona má takové problémy... až mě nasrala, a tak jsem ji řekl, že mě bolí i varlata a očekával, že mi řekne "mne taky bolí" , ale ona mi napsala doporučení k urologovi.
Jinak obecně když tady čtu zkušenosti s lékařskou pohotovostí, tak musím konstatovat, že já jsem se s nepříjemným jednáním na pohotovosti ještě nesetkal. No, fakt je, že jsem dosud navštívil pohotovost asi tak 3x
Naposledy upravil(a) satam dne 27 říj 2017 12:02, celkem upraveno 1 x.
satam To víš, že pochopil, ale ona nemůže vycházet z toho, že si z ní děláš srandu, ona tě musí brát vážně!
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji. Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Portu.cz a proto je doporučuji.