Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Honza Strnad
Nový příspěvek
od Honza Strnad » 28 říj 2017 11:43
Zdravím. Můžu použít staré zásoby kuchyňské soli která už je prošlá v zimě na posolení chodníku? Mám ji ještě 5 kg. Jestli jí schovávat do zimy nebo vyhodit.
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 28 říj 2017 11:48
Bez problému můžeš kuchyňskou solí ošetřovat i chodník - koneckonců technická sůl není ničím jiným, než kuchyňskou solí v nikoli potravinářské kvalitě...
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 28 říj 2017 12:03
Nakonec to mnohdy vyjde i levněji, než sůl posypová
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 28 říj 2017 12:44
Určitě ji použít můžeš, ale já sníh shrnuji. Když pak na jaře roztaje, slouží jako vláha v záhonech i trávníku. Když je ho hodně, házím ke stromům. Ta rozbředlá slaná břečka po posolení ničí tlapky psům i ostatním zvířatům a když se vsákne do půdy, ničí i rostliny a stromy.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 29 říj 2017 06:59
S tou kuchyňskou solí mnoho zázraku při větších mrazech nesvedeš. Ta je účinná do - 5 °C. Posypová sůl už má větší účinek, a proto je dražší.
Nebylo by lepší, dát sůl do plastové nádoby a tu uložit někde v lese u krmelce?
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 29 říj 2017 09:39
Mudr.Lant S tou kuchyňskou solí mnoho zázraku při větších mrazech nesvedeš. Ta je účinná do - 5 °C. Posypová sůl už má větší účinek, a proto je dražší.
Nebylo by lepší, dát sůl do plastové nádoby a tu uložit někde v lese u krmelce?
Doktore, nevěř bezmezně Wikipedii. Kuchyňská i posypová sůl jedno jsou, až na čistotu a příměsi. Jinak je to pořád NaCl - Chlorid sodný v koncentraci blížící se ke 100%.
Takže na odborných stránkách najdeš, že NaCl je účinný do mrazu -7 - -9°C a naprosto neúčinný je až kolem -20°C.
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 29 říj 2017 15:39
satam Doktore, nevěř bezmezně Wikipedii. Kuchyňská i posypová sůl jedno jsou, až na čistotu a příměsi. Jinak je to pořád NaCl - Chlorid sodný v koncentraci blížící se ke 100%.
Takže na odborných stránkách najdeš, že NaCl je účinný do mrazu -7 - -9°C a naprosto neúčinný je až kolem -20°C.
A posypová sůl používaná v roztoku má ještě silnější účinek.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 29 říj 2017 15:53
Wtf???
Solanka je roztok posypové soli...
:*(
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 29 říj 2017 15:57
mowla Wtf???
Solanka je roztok posypové soli...
:*(
Souhlasím...... V případě, že oba doplníte "roztok posypové soli ve
vodě". Přece nechcete, abych si myslel, že ani jeden nevíte, co to je roztok
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 29 říj 2017 16:15
... a byl by klid! Mowlo, míchej supercloumáka!
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 29 říj 2017 16:35
Mudr.Lant ... a byl by klid! Mowlo, míchej supercloumáka!
Doktore, zase vedle
Toho supercloumáka mám míchat já
-
satam
- zkušení rádci
- Příspěvků 6475
- Registrován 27 úno 2017 13:17
Nový příspěvek
od satam » 29 říj 2017 17:00
Furt lepší, než geny cvoka
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
-
- 5 Příspěvků
- 1028 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
26 úno 2018 11:34
-
-
- 5 Příspěvků
- 1313 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od satam
04 led 2019 18:59
-
-
- 2 Příspěvků
- 828 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od František
07 říj 2016 21:03
-
-
- 2 Příspěvků
- 983 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
05 říj 2017 10:19
-
-
- 4 Příspěvků
- 2335 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
23 lis 2016 11:14