Kvašená zelenina se za pár dní zkazí?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
aja1946

Kvašená zelenina se za pár dní zkazí?

Nový příspěvek od aja1946 » 07 lis 2017 20:19

Zelí si nakládám léta a mám ho dobré, ale míchaná zelenina - zelí, kedlubny, papriky,mrkev se mi vždy za pár dní zkazí, kde dělám chybu, používám stejný zeláček s okrajem na vodu jako na zelí, děkuji




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 07 lis 2017 21:44

Tento způsob nakládání je jiný, než kvašené zelí. To, co popisuješ je čalamáda, která se nechává kvasit, ale jen chvíli a potom se musí se sterilizovat aspoň dvacet minut.

aja1946

Nový příspěvek od aja1946 » 07 lis 2017 22:29

Aha, tak proto se nám to nikdy nepovede.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 08 lis 2017 10:08

aja1946 Aha, tak proto se nám to nikdy nepovede.
Musím se omluvit za špatné vysvětlení. Ta čalamáda se nedává kvasit, ale nakrájená zelenina se nechá přes noc v nádobě, aby pustila šťávu a potom se sterilizuje.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek