Čím přitápět slepicím?
Čím přitápět slepicím?
Zajímala by mně jedna otázka. Už několik let uvažujeme nad tím, že si pořídíme domácí slepice. Chci se ale zeptat. Přežijí slepice v mrazu? Nebo se jim musí v zimě přitápět? A čím? Stačí nechat v kurníku rozsvícenou žárovku? Zajímala by mě ta finanční zátěž přes zimu. Předpokládám že moc v zimě slepice nenesou.
Kupovat každé jaro slepičky je také neekonomické. Co bys dělal s těmi předešlými, která začínají být na počátku vrcholné snůšky? Jak říkám, dobře izolovaný kurník a máš 4-5 let s nákupem slepiček a vejci pokoj.petr3 Děkuji to jsem potřeboval vědět. Ještě se nabízí řešení vždy na jaře koupit nové slepice.
To by bylo hodně drahé...petr3 ...na jaře koupit nové slepice.

Slepicím stačí přiměřeně velký dobře zateplený kurník s malým vlezem, musí mít sucho (např. podestláno slámou), musí mít co zobat a musí mít přístup k vodě (i v tuhých mrazech stačilo jim vodu 3x denně vyměnit).
Žádné přitápění nepotřebují.
To je fakt, kdyby to nedělal, nebyly by vejce...mowla To by bylo hodně drahé...
Slepicím stačí přiměřeně velký dobře zateplený kurník s malým vlezem, musí mít sucho (např. podestláno slámou), musí mít co zobat a musí mít přístup k vodě (i v tuhých mrazech stačilo jim vodu 3x denně vyměnit).
Žádné přitápění nepotřebují.

Měl jsem zateplený kurník a slepicím jsem trochu v zimě přisvětloval přes spínací hodiny.Když padly mrazy okolo _15 st.Tak jsem i přitápěl infra lampou.Ono sebelíp zateplený kurník a vysoká podestýlka při silných mrazech mnohdy nezabrání že jim omrznou hřebínky.Jednou při silných mrazech jsem je ubytoval u prasat.No a to jsem neměl dělat.tři kousky mě čuníci sežrali.Pravda je ta že doba o které mluvím je dávno pryč a elektřina tehdy byla za pakatel.