Čím polít místo kde rostou každý rok kopřivy?
Viz Satam...
Zrýt (nebo, je-li to velikánská zahrada, nechat zorat).
Pro rytí doporučuju rycí vidle a rýt zasucha (obojí umožní snazší odplevelnění), pro orání - pak uvláčet , klidně opakovaně - a vybírat kořínky a oddenky a vybírat a vybírat...
Pak pohnojit, zlepšit kvalitu půdy (zkypřit nebo zhutnit - netuším, co tam máš).
Pak - podle toho, co tam chceš mít (např. pro trávník - zaset kvalitní travní směs, udusat/uválet, kropit, sekat...).
Zahrada je netušeným zdrojem zahradnických prací...
Zrýt (nebo, je-li to velikánská zahrada, nechat zorat).
Pro rytí doporučuju rycí vidle a rýt zasucha (obojí umožní snazší odplevelnění), pro orání - pak uvláčet , klidně opakovaně - a vybírat kořínky a oddenky a vybírat a vybírat...
Pak pohnojit, zlepšit kvalitu půdy (zkypřit nebo zhutnit - netuším, co tam máš).
Pak - podle toho, co tam chceš mít (např. pro trávník - zaset kvalitní travní směs, udusat/uválet, kropit, sekat...).
Zahrada je netušeným zdrojem zahradnických prací...
Z mých zkušeností: Kopřivy sekat a sekat, jen co vystrčí lístky. Vykopávat kořeny je boj s větrnými mlýny, protože se kopřivy ještě více rozlezou. Jde použít i chemie, ale proč? Někde jsem četl, že se dá použít plamen z hořáku PB. Nebylo by naškodu použít i to. Ale jak jsem psal v úvodu, je sice zdlouhavé řešení, ale výsledek je dobrý.Dušan,, Čím polít místo kde rostou každý rok kopřivy?
Je zajímavé že skutečně z kopřiv prase vykrmíš.Samozřejmě trochu šrotu.Ještě když jsem prasata choval tak než jsme sklízeli brambory tak v podstatě nic než pár zbytků ze školky k těm kopřivám nedostávali.Problém byl že těma pochotkama ze školky jako buchtičky s šodo a brambory ochucené máslem tak to žrali jak diví ale potom byl problém s další krmí.No a to jsem krmil 2 ks ročně.Mudr.Lant Pánové a že byste taky poradili, k těm kopřivám, také pár řádků brambor a nějaký ar obilí? Snad si nemyslíte, že jen s kopřiv je prase živo.
Ale jo, to beru, i my jsme krmili prasata ze zbytků ze školní jídelny a z hospody, ale kdo k tomu neměl přístup, kopřivy neudělaly prase.dabač Je zajímavé že skutečně z kopřiv prase vykrmíš.Samozřejmě trochu šrotu.Ještě když jsem prasata choval tak než jsme sklízeli brambory tak v podstatě nic než pár zbytků ze školky k těm kopřivám nedostávali.Problém byl že těma pochotkama ze školky jako buchtičky s šodo a brambory ochucené máslem tak to žrali jak diví ale potom byl problém s další krmí.No a to jsem krmil 2 ks ročně.
-
- Podobná témata
- Poslední příspěvek