Jak namnožit droždí?
Vyhledal jsem výrobu kvasnic a vkládám zde:
Výroba droždí začíná v laboratoři v malé zkumavce o objemu jen několika mililitrů. Kvasinková buňka pomocí cukru z melasy za přítomnosti kyslíku a přídavku živin rychle roste a pomnožuje se. V několika stupních kvašení se postupně získává požadované množství droždí.
Po oddělení zbytků melasy a živin vzniká kvasničné mléko. Z něj už jenom zbývá odstranit vodu a droždí se může zabalit, uskladnit v chladu a následně rozvézt k zákazníkům.
Zdroj: http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/encyk ... a--1668897
Výroba droždí začíná v laboratoři v malé zkumavce o objemu jen několika mililitrů. Kvasinková buňka pomocí cukru z melasy za přítomnosti kyslíku a přídavku živin rychle roste a pomnožuje se. V několika stupních kvašení se postupně získává požadované množství droždí.
Po oddělení zbytků melasy a živin vzniká kvasničné mléko. Z něj už jenom zbývá odstranit vodu a droždí se může zabalit, uskladnit v chladu a následně rozvézt k zákazníkům.
Zdroj: http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/encyk ... a--1668897
Jenom doplním.Pokud se jedná o chlebový kvásek tak ten si pekárny dělají sami.Používá se při kynutí chleba.Kvásek si můžeš při dodržení některých postupů vyrobit doma.Z kvásku se také vaří tak zvané Kyselo.Pokud si na něj zvykneš tak je to dobré a výživné menu.Zpravidla to byla hlavní potravina horalů v Podkrkonoší a okolí.