Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Grahem
Nový příspěvek
od Grahem » 27 bře 2018 08:09
Poznáte už vařené vepřové maso že to není klasické prase ale divočák? Včera jsem měl u známých ptáčky které byly z masa a to bylo úplně černé a chutnalo tak divně. Nebylo ale černé od spálení ale podle druhu masa. Mohlo se tedy jednat o divočáka?
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 27 bře 2018 15:44
Maso z divočáka je maso tmavé.pokud se jedná o starší kus tak je to klasická divočina.trochu jiná chuť.Pokud je divočák mladý kus tak je to maso prakticky chuťově přibližně jako hovězí.Ten kdo se v masech nevyzná tak to ani nepozná.pokud by kanci z chovu prasete domácího nebyli kastrovaní tak u starších kusů to´maso je taky cítit.Ale to není na závadu.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 27 bře 2018 15:48
Maso z divočáka je maso výrazně tmavé oproti vepřovému .Pokud se jedná o starší kus tak je to klasická divočinaTtrochu jiná chuť.Pokud je divočák mladý kus tak je to maso prakticky červené přibližně jako hovězí.Ten kdo se v masech nevyzná tak to ani nepozná.Pokud by kanci z chovu prasete domácího nebyli kastrovaní tak u starších kusů to´maso je taky cítit.Ale to není na závadu.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 27 bře 2018 18:45
Mel ses tech známých zeptat...

Ale ptáčky se obvykle dělají z hovězího. ..

Jinak viz dabač - kdo divočáka jedl, bez problémů jej příšte pozná. ..
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 28 bře 2018 16:58
Chtěl bych opravit kolegy. Takové maso z lončáka má ještě světlou barvu, ale maso z něho po zimě se nedoporučuje, protože je vyhublé, ale na podzim, kdy je dostatek krmiva, to je jiné. No, a starší kusy už mají maso červenější až tmavé.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 28 bře 2018 17:08
Mudr.Lant Chtěl bych opravit kolegy. Takové maso z lončáka má ještě světlou barvu, ale maso z něho po zimě se nedoporučuje, protože je vyhublé, ale na podzim, kdy je dostatek krmiva, to je jiné. No, a starší kusy už mají maso červenější až tmavé.
Loncak je skoro jako domaci prase, pokud mel dost krmiva... Jinak je to jen drahe maso (kvalitní ) pro psa....
Kvalitní divočina z prasete má aspoň 5 let (Kanec, svinky nebrat, smrdi) a třeba na preriznuti achilovek potřebuješ britvu... nebo sekaček..
A když si z kruponu takoveho kance usijes nátepniky (boty, kdo to umi), mas je navždycky. ..
; )
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 28 bře 2018 17:20
mowla Loncak je skoro jako domaci prase, pokud mel dost krmiva... Jinak je to jen drahe maso (kvalitní ) pro psa....
Kvalitní divočina z prasete má aspoň 5 let (Kanec, svinky nebrat, smrdi) a třeba na preriznuti achilovek potřebuješ britvu... nebo sekaček..
A když si z kruponu takoveho kance usijes nátepniky (boty, kdo to umi), mas je navždycky. ..
; )
Ty sviňky považuješ za bachyně?
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 28 bře 2018 17:36
Mudr.Lant Ty sviňky považuješ za bachyně?
Jo. ..
Bachyne nebo svinka...
Dneska to těžko póznás, ony se, potvory, v tomto počasi a za přikrmování pari kdykoli...
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 28 bře 2018 17:38
mowla Jo. ..
Bachyne nebo svinka...
Dneska to těžko póznás, ony se, potvory, v tomto počasi a za přikrmování pari kdykoli...
Co vím, tak bachyně nesmrdí v žádném období.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 28 bře 2018 17:41
Mudr.Lant Co vím, tak bachyně nesmrdí v žádném období.
Zkusil's nikdy maso kojící bachyne???
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 28 bře 2018 17:48
mowla Zkusil's nikdy maso kojící bachyne???
Už si někdy viděl, aby myslivec zastřelil kojící bachyni?
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 28 bře 2018 18:13
Mowlo, kvalitní maso pro psa? Říká ti něco Aujeszkyho choroba?
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 28 bře 2018 21:02
Ann Mowlo, kvalitní maso pro psa? Říká ti něco Aujeszkyho choroba?
... a co takový svalovec.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 29 bře 2018 07:51
Mudr.Lant ... a co takový svalovec.
No fuj, ale ten aspoň nezabíjí. Aujeszkyho choroba je pro psa vždy smrtelná a očkovat se nedá ......
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 29 bře 2018 08:20
Ann No fuj, ale ten aspoň nezabíjí. Aujeszkyho choroba je pro psa vždy smrtelná a očkovat se nedá ......
Svalovec že nezabíjí? Říká ti něco trichinelóza? Ta v některých případech může i zabít.
-
-
- 3 Příspěvků
- 1018 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Marika
26 čer 2017 12:55
-
-
- 1 Příspěvků
- 659 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od dabač
07 zář 2018 09:34
-
-
- 1 Příspěvků
- 1107 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
31 srp 2018 17:57
-
-
- 2 Příspěvků
- 1648 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
30 bře 2016 08:23
-
-
- 2 Příspěvků
- 915 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Jitule
15 kvě 2016 00:03