Zdravím, máme zděný komín v chatě z takových červených cihel starý už asi 30 let. Dneska jsem koukal že několik cihel je prasklých a rozpadají se. Musí se vyměnit?
Poznámka majitele:
Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
Jak opravit popraskané cihly?
Komín může být špatně zaomítaný nebo do něj prší...Leoš Nechápu že začal komin takhle praskat. Cihly se rozpadají jako kdyby byly vlhké.
Cihly je velmi vhodné vyměnit - a přitom zkontrolovat vložku - před 30 lety se obvykle používaly keramické nebo šamotové - a ty mohou být degradované taky - svěř to odborníhovi.
Tenhle problém jsem měl na baráku.Také krásné komínovky a asi po třech letech se to začalo drolit.Zachránit to nešlo žádnou impregnací.Tak jsem to zaplácalSpárovým tmelem v podstatě to je lepidlo na bázi cementu a omítl jsem to soklovou omítkou.Ož je to bratru 6 let a zatím dobrý.Vlhko a mráz jsou sviňa.Kdybych dělal nový komín tak jedině ze šamotek.Ty jsou věčné.
Švagr má z klinkerek postavený komín přes dvacet let, jen opravil spáry a cihly netknuté. Osobně je doporučuji.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s Zdravestravovani.cz a proto je doporučuji.Leoš Děkuji za užitečné rady. Moc si toho cením. Příští rok to začnu řešit. Teď se bude dělat plot a veranda :-)