Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Chovatel začátečník
Nový příspěvek
od Chovatel začátečník » 02 črc 2018 10:07
Ano, nebo ne? Jaký je váš názor?
Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.

-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 02 črc 2018 10:16
Nejsem sice odborník, ale co vím, že se může kastrovat jak před, tak po hárání. Prý, když se vykastruje předem, tak mentálně zaostane a proto se doporučuje kastrace po prvním háráním.
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 02 črc 2018 10:17
Ne...
Obecně doporučovaný 'termín' je cca měsíc po prvním hárání...

-
Chovatel začátečník
Nový příspěvek
od Chovatel začátečník » 02 črc 2018 10:21
Děkuji za Vaše názory, já se asi špatně zeptal. Rád bych věděl, jestli vůbec kastrovat zdravou fenu. Není tam riziko zdravotních následků?
-
mowla
- člen
- Příspěvků 6210
- Registrován 13 črc 2017 16:26
Nový příspěvek
od mowla » 02 črc 2018 10:38
Chovatel začátečník Děkuji za Vaše názory, já se asi špatně zeptal. Rád bych věděl, jestli vůbec kastrovat zdravou fenu. Není tam riziko zdravotních následků?
Pro fenu:
Kastrací narušíš přirozenou hormonální činnost žláz feny, což vede (ať ti přiznivci kastrací tvrdí klidně opak) velmi často ke zdravotním problémům - obezitě, poškození srsti, pomočování (vše je řešitelné, ale pravděpodobně jen dalšími medikamenty).
Na druhou stranu eliminuješ možná onemocnění chorob pohlavního ústrojí (při odstranění vaječníků i dělohy).
Pro tebe:
Předejdeš nechtěným štěňatům, výtokům z dělohy (v období říje) a stahování psů ze širokého okolí v daném období...
Vychází mi to, že preventivní kastrace je prováděna hlavně kvůli pohodlí chovatele...

-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 02 črc 2018 16:43
mowla
Vychází mi to, že preventivní kastrace je prováděna hlavně kvůli pohodlí chovatele...

Mám stejný názor. Vetové ji často doporučují, mají z toho slušný zisk. A případná nutnost další léčby feny jim také nevadí. Já jsem proti.Poznámka majitele:Jako admin encykloprdie.cz mám dobré zkušenosti s
Zdravestravovani.cz
a proto je doporučuji.
-
-
- 1 Příspěvků
- 494 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
17 kvě 2018 07:47