Proč je maso z udírny kyselé?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
PETR

Proč je maso z udírny kyselé?

Nový příspěvek od PETR » 03 črc 2018 06:16

Co může způsobovat to, že je maso z udírny kyselé?




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 03 črc 2018 06:32

a) špatně naložené - zkyslo (v tom případě před uzením muselo i 'pěkně' smrdět), vyhoď to
b) špatně uzené - kyselost způsobuje dehet a kyselina octová vzniklé destilací dřeva (v podstatě jde o to, že dřevo mělo při 'hoření' velmi málo kyslíku, takže namísto doutnání destilovalo), těžko říct zda jde jen o senzorickou vadu anebo je maso taky na vyhození

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 03 črc 2018 07:03

Maso je kyselé a krásně čerňoučké, že jo?! Kyselost z nakládání masa bych vyloučil, aspoň jsem se s tím nesetkal. Dalších z příčin, které uvedl mowla je ta, že udírna se nepředehřála a tím se neodstranila veškerá vlhkost a také se stává, že někdo nepoužívá horní odtah kouře, který takto koluje v udírně. Pokud máš dobře vyschlé dřevo, neřešil bych nějaké namáčení.

PETR

Nový příspěvek od PETR » 03 črc 2018 07:40

Udírna opravdu předehřátá nebyla.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 03 črc 2018 08:57

Z toho si nic nedělej.Já když začínal tak jsem nebyl odborníky poučen a tak jsem zmršil 30 kg masa.Ani pes to nežral.Jak píše movla dřevo destilovalo a při tom dehtovalo.Ještě varováním by ti mělo při uzení být že se z udírny valí šedo zelený kouř a kouř nevoní ale kysele smrdí.I když horní v rstvu masa ořežeš tak to stejně už je prakticky na vyhození.




Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek