Utáhne normání jistič v paneláku indukční varná desku?
Utáhne normání jistič v paneláku indukční varná desku?
Mám starý plynový sporák který už chci vyhodit a koupit čtyř plotýnkovou indukční varnou desku. Nebudou mi vypadávat pojistky když zapnu všechny čtyři plotýnky najednou?
Nelze odpovědět. ..
Ale pravděpodobně - muj odhad, to stávající rozvody netáhnou.
Zjisti si, jaky mas hlavni jistič.
K indukci bys stejné musela nechat natáhnout nový přívod s dalším jističe, tedy podstatný je právě ten hlavni (na chodbě ).
Pokud si nevis rady , vyber si dva-tři typy a pozvi si na konzultaci elektrikáře.
Anebo sem podrobnosti dodej.
Předem ale počítej s tim, že pokud mas hlavni jistič menší, než cca 35 A, musela bys i jej měnit (a s tim, pravděpodobně i minimalne přívod do bytu)...
Osobne bych koupil raději novou desku plynovou.
Ale pravděpodobně - muj odhad, to stávající rozvody netáhnou.
Zjisti si, jaky mas hlavni jistič.
K indukci bys stejné musela nechat natáhnout nový přívod s dalším jističe, tedy podstatný je právě ten hlavni (na chodbě ).
Pokud si nevis rady , vyber si dva-tři typy a pozvi si na konzultaci elektrikáře.
Anebo sem podrobnosti dodej.
Předem ale počítej s tim, že pokud mas hlavni jistič menší, než cca 35 A, musela bys i jej měnit (a s tim, pravděpodobně i minimalne přívod do bytu)...
Osobne bych koupil raději novou desku plynovou.
Nesmysl...satam V tom případě nesmí mít ta deska celkový příkon větší, než 7.500W. A to by měla většina desek splnit.
Pokud má 25 A hlavni jistič, sežere celý možny příkon právě plně zapnuta indukce...
Staci pak zapnout něco dalšího a jistič leti (a to nemusí byt ani rychlovarka, trouba nebo pračka - staci větší světlo nebo TV).
Mowlo, kroť se. Jednak nikdo neví zda těch 25A je hlavní jistič a jednak z vlastní zkušenosti: Mám 25A hlavní jistič, varnou desku a elektrickou troubu. Zatím jsem nikdy neměl vše dohromady zapnuté a také mi nikdy ten jistič nevypadl.mowla Nesmysl...
Pokud má 25 A hlavni jistič, sežere celý možny příkon právě plně zapnuta indukce...
Staci pak zapnout něco dalšího a jistič leti (a to nemusí byt ani rychlovarka, trouba nebo pračka - staci větší světlo nebo TV).
Jó, šedivá je teorie, ale zelený je strom života
satam Mowlo, kroť se.
1. pisu - "pokud..."
2. z praxe - zapnes dvě plotynky, k tomu troubu (nebo 4 plotynky bez trouby) a sepne ti ohřívání v myčce či pračce nebo si chceš v mikrovelce uvařit čaj - a 25 A jistič nekompromisně leti. .. A to v domácnosti, kde je jako další jen mala TV LED, LED i veškeré osvětleni a jen notes (kterému výpadky az tak nevadí. ..
Kámoška takto měnila hlavni jistič + přívod od něj k bytové rozvodny.
Samostatný jistič a privod na 4plotynkovou indukci je jistotou...