Použít šišky z borovice do udírny?
Nehodí.není žádoucí.obsahují látku terpentin který maso znehodnotí.A to samé jako by jste použil dřevo jehličňanů.Co je ale zajímavé že smrkové a borové dřevo se využívá při výrobě umělých střívek.Jejich dým naopak spojuje rozemletou kůži a je tak umožněna výroba střívek.Pravda je ta že to docela příjemně voní po uzení.
Dík mocdabač Nehodí.není žádoucí.obsahují látku terpentin který maso znehodnotí.A to samé jako by jste použil dřevo jehličňanů.Co je ale zajímavé že smrkové a borové dřevo se využívá při výrobě umělých střívek.Jejich dým naopak spojuje rozemletou kůži a je tak umožněna výroba střívek.Pravda je ta že to docela příjemně voní po uzení.
Dabači, to smrkové a borové dřevo se používalo kdysi. Dnes se vyrábí z rozvlákněné hovězí kůže.dabač Nehodí.není žádoucí.obsahují látku terpentin který maso znehodnotí.A to samé jako by jste použil dřevo jehličňanů.Co je ale zajímavé že smrkové a borové dřevo se využívá při výrobě umělých střívek.Jejich dým naopak spojuje rozemletou kůži a je tak umožněna výroba střívek.Pravda je ta že to docela příjemně voní po uzení.
/Po pravdě řečeno jsem byl v Kutisinu asi tak v roce 87.a prošel jsem výrobu kde mě šéf informoval o historii a výrobě.V té době se používalo k výrobě umělých střívek měkké dřevo smrkové a borovice.Pokud bych tě mohl nechat přivonět tak ještě dnes střívka voní po uzeném.Mám i na salámy.Já to prakticky nepoužíval,tak že je mám dodnes.