Použít šišky z borovice do udírny?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 19 srp 2018 08:53

Nehodí.není žádoucí.obsahují látku terpentin který maso znehodnotí.A to samé jako by jste použil dřevo jehličňanů.Co je ale zajímavé že smrkové a borové dřevo se využívá při výrobě umělých střívek.Jejich dým naopak spojuje rozemletou kůži a je tak umožněna výroba střívek.Pravda je ta že to docela příjemně voní po uzení.

Ivo

Nový příspěvek od Ivo » 19 srp 2018 08:58

dabač Nehodí.není žádoucí.obsahují látku terpentin který maso znehodnotí.A to samé jako by jste použil dřevo jehličňanů.Co je ale zajímavé že smrkové a borové dřevo se využívá při výrobě umělých střívek.Jejich dým naopak spojuje rozemletou kůži a je tak umožněna výroba střívek.Pravda je ta že to docela příjemně voní po uzení.
Dík moc

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 19 srp 2018 13:10

dabač Nehodí.není žádoucí.obsahují látku terpentin který maso znehodnotí.A to samé jako by jste použil dřevo jehličňanů.Co je ale zajímavé že smrkové a borové dřevo se využívá při výrobě umělých střívek.Jejich dým naopak spojuje rozemletou kůži a je tak umožněna výroba střívek.Pravda je ta že to docela příjemně voní po uzení.
Dabači, to smrkové a borové dřevo se používalo kdysi. Dnes se vyrábí z rozvlákněné hovězí kůže.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 19 srp 2018 19:30

/Po pravdě řečeno jsem byl v Kutisinu asi tak v roce 87.a prošel jsem výrobu kde mě šéf informoval o historii a výrobě.V té době se používalo k výrobě umělých střívek měkké dřevo smrkové a borovice.Pokud bych tě mohl nechat přivonět tak ještě dnes střívka voní po uzeném.Mám i na salámy.Já to prakticky nepoužíval,tak že je mám dodnes.

mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 20 srp 2018 11:46

Sisky jsou do udírny vynikající. ..
Akorát ty vyuzene výrobky pak vyhodis a udírnu budeš dlouze čistit. ..
:lol:

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek