Vyplatí se koupit vysavač se zpětným chodem?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 21 srp 2018 10:12

Ne všechny vysavače mají takovou funkci, ale některé mají různé nástavce, kterými můžeš nafouknout míč, lehátko a ty výkonnější dokáží vyfoukat i trávu.

Renata42

Nový příspěvek od Renata42 » 21 srp 2018 10:41

A jaký má mít tak vysavač výkon aby nafoukl lehátko?

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 21 srp 2018 11:44

Lehátko ti vysavač nenafoukne .A zpětný chod tak podle mne pokud se jedná o normální axiální vysavač je pitomost.Možná že mě něco uniklo ale opravdu neznám vysavač se zpětným chodem.Sám mám v garáži průmyslový vysavač s velkým výkonem ale mohu ujistit doktora že foukat listí je s tím opravdu problematické.Ano pokud bude suché a nebude ho moc potom to listí na hromádku nafouká.Ale pro tento případ mám na listí fukar který je k tomu určený.

satam
zkušení rádci
Příspěvků 6475
Registrován 27 úno 2017 13:17

Nový příspěvek od satam » 21 srp 2018 13:20

Takový vysavač jsme měli už v 60. letech minulého století. Jmenoval se Elektro-Praga 401 Standard a měl tu výhodu, že měl stejný průměr díry na sání jako průměr výfuku. Takže stačilo napojit hadici z druhé strany a rázem foukal ven. Dokonce k němu byla v ceně fixírka se skleněnou nádobkou a adaptér na plnění nafukovacích lehátek. Jediná nevýhoda byla, že jsme lehátka potřebovali nafoukat na dovolené a tam jsme pochopitelně vysavač s sebou nevozili.
Z těch dvou na fotce jsme měli ten vpravo, s kulatým knoflíkem, po modernizaci byl nahrazen vypínačem podlouhlým.
IMG_1859.jpg
IMG_1859.jpg (363.5 KiB) Zobrazeno 977 x

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 21 srp 2018 13:57

Ano tímhle se dal nafouknout i meteorologický balon.Sice ty na snímku měly malý sací výkon potažmo i výfuk.Modernějý řady potom už byly o třídu lepší.Ale tazatelka píše o zpětném chodu.ten u vysavačů bytových neexistuje.V podstatě u průmyslového vysavače to možné je ale to je o něčem jiném ten má tři motory konstrukčně to je úplně jinak a v podstatě se ten zpětný chod využívá při ofuku svinstva z vaku.Ale to je vysavač v řádu desítek tisíc.Já co mám průmyslový vysavač tak ten má také klapku a přepíná výfuk extra do vysávací hadice.Ale to nesouvisí se zpětným chodem.Možná u bytových vysavačů existuje něco obdobného.Potom bych to ale nazval zpětný výfuk.To zřejmě u bytového vysavače problém nebude.Naopak se potom dá využít různé přídavné zařízení třeba pěnový čistič koberců který s příchodem vysavačů řady které neměly výfuk dozadu jako jsou na tvé fotografii ztratily svůj praktický význam.U těchto co se vyrábějí se to nedalo použít.

Odpovědět
  • Podobná témata
    Poslední příspěvek