Proč byla tak nízká účast u voleb?
Re: Proč byla tak nízká účast u voleb?
Oni už jsou lidi líní chodit, to na jednu stranu a na druhou..když se jich ptám proč volit nebyli, tak říkají, že se stejně nic nezmění, na co chodit volit.
Dceru mám vdanou v Austrálii a tam jsou volby povinné (to prý aby lidi neříkali, že je to zbytečné). Při prvním nejití k volbám je citelná pokuta, při druhém nejití k volbám je odebrání řidičálu a dotyčný musí znova do autoškoly (vše dohledatelné na netu).
To by tady lidi řvali, že je to diktatura, ale tam to lidem nevadí.
Jenže tam lidi hlasují v referendu o všeličems. Tam třeba byl také letní a zimní čas (západní Austrálie , Perth).Měli ho tam 4 roky na zkoušku. Pak bylo referendum a 82% lidí bylo proti, tak ho zrušili. A nikomu nevadí, že v dalších částech Austrálie se čas přehazuje a vlastně když přejíždějí do jiné části, tak si musí znova seřizovat hodinky.
Tady je problém kvůli Evropské unii zavést čas, který si sami určíme.
Dceru mám vdanou v Austrálii a tam jsou volby povinné (to prý aby lidi neříkali, že je to zbytečné). Při prvním nejití k volbám je citelná pokuta, při druhém nejití k volbám je odebrání řidičálu a dotyčný musí znova do autoškoly (vše dohledatelné na netu).
To by tady lidi řvali, že je to diktatura, ale tam to lidem nevadí.
Jenže tam lidi hlasují v referendu o všeličems. Tam třeba byl také letní a zimní čas (západní Austrálie , Perth).Měli ho tam 4 roky na zkoušku. Pak bylo referendum a 82% lidí bylo proti, tak ho zrušili. A nikomu nevadí, že v dalších částech Austrálie se čas přehazuje a vlastně když přejíždějí do jiné části, tak si musí znova seřizovat hodinky.
Tady je problém kvůli Evropské unii zavést čas, který si sami určíme.
Co to je "nízká účast u voleb"? V současném politickém marasmu považuji volební účast kolem 50% za docela slušnou.
S manželkou jsme chodili volit poctivě cca 26 let od revoluce. Ale jelikož volební systém umožňuje takové manipulace s výsledky voleb, díky kterým na "vysněná" místa dosáhnou vždy ti "předem určení", cca před 4 lety jsme řekli dost a rozhodli se nadále těchto frašek nezúčastnit.
S manželkou jsme chodili volit poctivě cca 26 let od revoluce. Ale jelikož volební systém umožňuje takové manipulace s výsledky voleb, díky kterým na "vysněná" místa dosáhnou vždy ti "předem určení", cca před 4 lety jsme řekli dost a rozhodli se nadále těchto frašek nezúčastnit.
S tím souhlasím, protože kolikrát povolební koalice jdou se stranami s kterými nesouhlasím ( vidíme to pokakaždé v parlamentě...viz opoziční smlouva).satam ↑07 říj 2018 16:12Co to je "nízká účast u voleb"? V současném politickém marasmu považuji volební účast kolem 50% za docela slušnou.
Já sice poctivě k volbám chodím, ale od r.2000 kdy jsem byl nezaměstnaný, tak volím komunisty, protože za nich se nikdy nestalo aby člověk nesehnal práci.
tak volím komunisty, protože za nich se nikdy nestalo aby člověk nesehnal práci.. Souhlasím a k práci se dostávaly náborové příspěvky, k některým odvětvím i byty nebo v JZD i RD.lahny ↑07 říj 2018 18:47S tím souhlasím, protože kolikrát povolební koalice jdou se stranami s kterými nesouhlasím ( vidíme to pokakaždé v parlamentě...viz opoziční smlouva).
Já sice poctivě k volbám chodím, ale od r.2000 kdy jsem byl nezaměstnaný, tak volím komunisty, protože za nich se nikdy nestalo aby člověk nesehnal práci.