Tuhé maso z udírny?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
lukas k.

Tuhé maso z udírny?

Nový příspěvek od lukas k. » 11 říj 2018 15:42

Někde se stala chyba při uzení masa. Maso po vyuzení byl příšerně tuhé že nešlo ani ukrojit. Mohlo to být tím, že jsem ho dal do udírny zmrzlé?




Mudr.Lant

Re: Tuhé maso z udírny?

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 13 říj 2018 06:32

Až položíš normální otázku k tomuto tématu, byl bych ti nápomocen. ;)

lukas k.

Re: Tuhé maso z udírny?

Nový příspěvek od lukas k. » 13 říj 2018 08:58

A jak to mám napsat jinak?

lukas k.

Re: Tuhé maso z udírny?

Nový příspěvek od lukas k. » 13 říj 2018 09:44

Potřeboval jsem rychle udit než bude tma , jenomže to maso jsem vyndal pozdě z mrazáku tak bylo zmrzlé. Zajímalo by mě jestli to má cenu zkusit ještě jednou ale s normálním masem a ne zmrzlé.

Mudr.Lant

Re: Tuhé maso z udírny?

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 13 říj 2018 10:25

lukas k.
13 říj 2018 09:44
Potřeboval jsem rychle udit než bude tma , jenomže to maso jsem vyndal pozdě z mrazáku tak bylo zmrzlé. Zajímalo by mě jestli to má cenu zkusit ještě jednou ale s normálním masem a ne zmrzlé.
Veškeré maso k uzení musíš předem naložit a způsobů je několik.


lukas k.

Re: Tuhé maso z udírny?

Nový příspěvek od lukas k. » 13 říj 2018 11:02

Mudr.Lant
13 říj 2018 10:25
Veškeré maso k uzení musíš předem naložit a způsobů je několik.
Ale tento bůček už byl předuzený z Globusu. Jenom že jsem ho dal do mrazáku.

Mudr.Lant

Re: Tuhé maso z udírny?

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 13 říj 2018 11:19

lukas k.
13 říj 2018 11:02
Ale tento bůček už byl předuzený z Globusu. Jenom že jsem ho dal do mrazáku.
Takový zmrzlý bůček musíš nechat rozmrazit při pokojové teplotě, nechat oschnout a teprve ho dát do vyhřáté udírny přeudit a protože je předuzený, stačí jen chvilka.

lukas k.

Re: Tuhé maso z udírny?

Nový příspěvek od lukas k. » 13 říj 2018 17:34

Mudr.Lant
13 říj 2018 11:19
Takový zmrzlý bůček musíš nechat rozmrazit při pokojové teplotě, nechat oschnout a teprve ho dát do vyhřáté udírny přeudit a protože je předuzený, stačí jen chvilka.
Díky, Zkusím to ještě jednou. Samozřejmě ne s bůčkem z mrazáku :-)


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek