Proč se namáčí čočka do studené vody?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Pavlína Š

Proč se namáčí čočka do studené vody?

Nový příspěvek od Pavlína Š » 01 zář 2017 09:54

Nechápu důvod proč namáčet čočku do studené vody. Nebude lepší jí namočit do teplé vody?




Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 01 zář 2017 10:05

Obecně se k vaření používá spíše voda studená - někdy je to nutné (vývary), někdy jen vhodné - teplá voda z vodovodu bude totiž s vyšší pravděpodobností kontaminovaná lecjakými bakteriemi, než voda studená (navíc teplá může být i chuťově narušená) - několikahodinové namočení čočky do koktejlu bakterií jídlu neprospěje...
;)
Pokud se ti chce vodu před namočením čočky převařit a ochladit na přijatelnou teplotu (tak do 40°C), můžeš.
Ale namočení čočky do vody studené je jednodušší a přitom dostatečné.
;)

Pavlína Š

Nový příspěvek od Pavlína Š » 01 zář 2017 10:13

Děkuji za vysvětlení

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 01 zář 2017 17:04

Já nechápu, proč vůbec čočku namáčet!


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek