Kuřecí nebo hovězí vývar na posilnění?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Karola

Kuřecí nebo hovězí vývar na posilnění?

Nový příspěvek od Karola » 20 zář 2017 08:43

Posilní člověka více kuřecí nebo hovězí vývar?




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 20 zář 2017 09:05

Hovězí vývar je to nejlepší v dnešní dobu, ale pokud máš někoho, kdo by nabídl slepici z vlastního chovu, neváhej.
Na hovězí vývar je dobrý kus žebra nebo přední s kostí a přidat morkové kosti by nebylo na škodu. Maso a kosti dávat vždy do studené vody a postupně přivést k mírnému varu.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 20 zář 2017 12:31

Mudr.Lant Hovězí vývar je to nejlepší v dnešní dobu, ale pokud máš někoho, kdo by nabídl slepici z vlastního chovu, neváhej.
Na hovězí vývar je dobrý kus žebra nebo přední s kostí a přidat morkové kosti by nebylo na škodu. Maso a kosti dávat vždy do studené vody a postupně přivést k mírnému varu.
Dovolím si jemně nesouhlasit - přivést rychle k varu klokotem, sebrat vysráženou krev (pěnu) a teprve pak var zmírnit na samu jeho hranici - říká se tomu "táhnout" (a až poté kořenit a solit; takto pomalu vařit, dokud není maso měkké - několik hodin) je ještě lepší - výsledkem je čistý, nikoli zakalený vývar...
Se zbytkem souhlasím...
;-)

Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 20 zář 2017 12:43

mowla Dovolím si jemně nesouhlasit - přivést rychle k varu klokotem, sebrat vysráženou krev (pěnu) a teprve pak var zmírnit na samu jeho hranici - říká se tomu "táhnout" (a až poté kořenit a solit; takto pomalu vařit, dokud není maso měkké - několik hodin) je ještě lepší - výsledkem je čistý, nikoli zakalený vývar...
Se zbytkem souhlasím...
;-)
Jistě, každý máme názor jiný na stejnou věc, ale já to beru z praxe. Pokud vařím ovarové maso na výrobky, vkládám ho do horké, přímo vařící vody, aby se maso zatáhlo a nepouštělo to dobré do polívku, pokud dělám vývar, opak je pravdou. Maso v studené vodě se prudce nestáhne a tím se pomalu vylučuje to dobré do vývaru.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 20 zář 2017 12:51

Mudr.Lant Jistě, každý máme názor jiný na stejnou věc, ale já to beru z praxe. Pokud vařím ovarové maso na výrobky, vkládám ho do horké, přímo vařící vody, aby se maso zatáhlo a nepouštělo to dobré do polívku, pokud dělám vývar, opak je pravdou. Maso v studené vodě se prudce nestáhne a tím se pomalu vylučuje to dobré do vývaru.
Ano - vložit do vody studené a rychle přivést k varu - jen na dobu potřebnou k vysrážení krevní pěny. Tu sebrat a var ztlumit těsně pod 100° C.
Tím se maso nezatáhne (ani se nestihne prohřát).
;)
A pak táhnout a táhnout a táhnout...
;)
Ale jo - i při rozdílném názoru na věc může vzniknout dobrota...
:lol:


Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 20 zář 2017 13:10

Karola Posilní člověka více kuřecí nebo hovězí vývar?
Hovězí.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek