Dávat bylinky do horkého jídla?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
Mates

Dávat bylinky do horkého jídla?

Nový příspěvek od Mates » 25 říj 2017 04:43

Pokud dám bylinky například libeček nebo koriandr do vařícího vývaru, zničí se vitamíny?




Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 25 říj 2017 06:59

Jak které bylinky. Třeba bobkový list, nové koření nebo černý pepř se dává z počátku vaření, aby jídlo získalo chuť...zatímco petrželka, kopr, majoránka, tebou zmiňovaný libeček a koriandr, bazalka...se do jídla dává na konec vaření, protože by dlouhým varem ztratily mnoho vitamínu.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 25 říj 2017 07:21

Zničí se hlavně vitamin C. Z ostatních vitamínů ubude jen část. Nejlepší je, jak píše kolega, dávat bylinky až těsně před dovařením, nebo syrové na hotový pokrm.

Uživatelský avatar
mowla
člen
Příspěvků 6210
Registrován 13 črc 2017 16:26

Nový příspěvek od mowla » 25 říj 2017 07:47

Pokud jde o bylinky, je podstatná chuť a vůně, nikoli vitamíny...
;)
Typicky libeček ve vývaru či bramborách...
___
Ale třeba citron by se neměl dávat do příliš horkého čaje...
;)


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek