Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.
-
Táňa
Nový příspěvek
od Táňa » 22 čer 2018 08:13
Namáčí se před vařením pohanka?
-
Mudr.Lant
Nový příspěvek
od Mudr.Lant » 22 čer 2018 08:31
Pohanku není třeba namáčet, stačí, když ji propláchneš podobně jako rýži.
-
Ann
- člen
- Příspěvků 6632
- Registrován 06 črc 2016 09:33
Nový příspěvek
od Ann » 22 čer 2018 08:36
Také ji nenamáčím. Zaliji ji vařící vodou, ochuťím a vařím 3 minuty. Pak přikryji pokličkou a nechám v teple 30-45 minut dojít.
-
dabač
- člen
- Příspěvků 2273
- Registrován 06 črc 2016 14:10
Nový příspěvek
od dabač » 22 čer 2018 09:25
K té pohance.To jsme měly v družstvu na výpomoc asi dvě čety sovětských vojáků.Vařili si ta svá jídla a náš kuchař který vařil v naši družstevní jídelně mě říkal jestli nechci pohanku,že mu ji dali vojáci ať jim uvaří z toho kaši.Povídá mě se.. na ně nechceš to pro prasata?Tak jsem to vzal.Už je to dlouho ale určitě to bylo v padesátikilových pytlích.Tenkrát se o pohance jako významné potrvině v Čechách moc nevědělo a pěstovala se jen okrajově.Byla krásná loupaná.No čuníci si na ni dávali možná celý měsíc.Dneska si říkám jaký jsem to byl pitomec.Dneska to je ceněná potravina a já to dával prasatům.
-
-
- 1 Příspěvků
- 383 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Koudy
10 úno 2017 19:15
-
-
- 2 Příspěvků
- 970 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od prasák
28 čer 2016 16:12
-
-
- 3 Příspěvků
- 1297 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Mudr.Lant
01 zář 2017 17:04
-
-
- 2 Příspěvků
- 778 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Ann
09 říj 2017 13:16
-
-
- 3 Příspěvků
- 618 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mowla
02 bře 2018 07:35