Namáčí se předem pohanka?

Všeobecná poradna pro dotazy z běžného života. Zeptejte se zkušených rádců. Auto moto, dům a byt, zahrada, vaření, zdraví, sport, PC, kutilství, společnost, móda, zvířata.


Mudr.Lant

Nový příspěvek od Mudr.Lant » 22 čer 2018 08:31

Pohanku není třeba namáčet, stačí, když ji propláchneš podobně jako rýži.

Ann
člen
Příspěvků 6632
Registrován 06 črc 2016 09:33

Nový příspěvek od Ann » 22 čer 2018 08:36

Také ji nenamáčím. Zaliji ji vařící vodou, ochuťím a vařím 3 minuty. Pak přikryji pokličkou a nechám v teple 30-45 minut dojít.

dabač
člen
Příspěvků 2273
Registrován 06 črc 2016 14:10

Nový příspěvek od dabač » 22 čer 2018 09:25

K té pohance.To jsme měly v družstvu na výpomoc asi dvě čety sovětských vojáků.Vařili si ta svá jídla a náš kuchař který vařil v naši družstevní jídelně mě říkal jestli nechci pohanku,že mu ji dali vojáci ať jim uvaří z toho kaši.Povídá mě se.. na ně nechceš to pro prasata?Tak jsem to vzal.Už je to dlouho ale určitě to bylo v padesátikilových pytlích.Tenkrát se o pohance jako významné potrvině v Čechách moc nevědělo a pěstovala se jen okrajově.Byla krásná loupaná.No čuníci si na ni dávali možná celý měsíc.Dneska si říkám jaký jsem to byl pitomec.Dneska to je ceněná potravina a já to dával prasatům.


Odpovědět
  • Podobná témata
    Příspěvků
    Zobrazení
    Poslední příspěvek